1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. Kıyı Emniyeti büyük felaketi önledi
Kıyı Emniyeti büyük felaketi önledi

Kıyı Emniyeti büyük felaketi önledi

Tarihi Haydarpaşa Garı’nda bugün saat 15:30 sıralarında çıkan yangına Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait römorkörler tarafından denizden destek verildi.

A+A-

Tarihi Haydarpaşa Garı’nda bugün saat 15:30 sıralarında çıkan yangına Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait römorkörler tarafından denizden destek verildi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Haydarpaşa Garı'nda çıkan yangın ile ilgili son gelişmeleri basınla paylaştı. Olayda yaralı ve can kaybının olmadığını belirten Vali Mutlu, "Tarihi Haydarpaşa Garı'mızda akşamüzeri vuku bulan bir yangın sonucunda ağırlıklı olarak çatı bölümünde bir yangın oluştu. Büyükşehir Belediyemiz ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüz, yangına müdahale ederek alevlerin büyümesini engellediler. Yangın şu an tamamen kontrol altına alındı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüz 2 römorkörü ile denizden müdahale ederek Büyükşehir Belediyemize ciddi destek verdiler. Olayda can kaybı ve yaralı yok." dedi.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise yaptığı açıklamada; “Karadan gelen itfaiye ekipleri yetersiz kalınca denizden müdahale için Kıyı Emniyeti’nden yardım istendiğini ve gelen romorkörlerin çıkan yangının söndürülmesi için denizden söndürme çalışmalarına katıldığını bildirdi.” dedi.

Tren Seferleri Durduruldu
Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Haydarpaşa Garı'ndaki yangın sebebiyle durdurulan tren seferlerinin yeniden başlamasının çok zaman alacağını tahmin etmediğini söyledi. Aydın, Haydarpaşa Garı'ndaki yangınla ilgili olarakAnkaraGarı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul itfaiyesi ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle yangının kısa sürede kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Ekiplerin etkin bir şekilde yangına müdahale ettiğinin altını çizen Aydın, saat 15.30'da başlayan yangının saat 16.10'da rekor denebilecek sürede kontrol altına alındığını kaydetti.

Müsteşar Yardımcısı Aydın, yangın nedeniyle Haydarpaşa'da tren seferlerinin, yangın tamamen söndürülene kadar durdurulduğunu bildirdi. Aydın, bir soru üzerine, ''Seferlerin yeniden başlamasının çok zaman alacağını tahmin etmiyorum'' dedi. Haydarpaşa Garı'nın çatısında hizmet alımı suretiyle izolasyon çalışması yaptıklarını anlatan Aydın, yangının bu çalışmalar nedeniyle çıkmış olabileceğini söyledi. Yangının alt katlara inmediğini ve çatının çökmediğini belirten Aydın, tahribatın sınırlı olduğunu düşündüklerini ifade etti. Aydın, ''Büyük bir tehlike atlatıldı. Milletimize geçmiş olsun. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Hızlı bir şekilde oraya intikal edip büyük bir felaketin önlenmesini başardılar'' dedi.

Yangının çıkış nedenini kendilerinin söylemesinin mümkün olmadığını belirten Aydın, İstanbul itfaiyesinin raporu çıkmadan görüş açıklamanın yanlış olacağını, aksi yöndeki değerlendirmelerin de spekülasyon olacağını söyledi. Tarihi eserlerde kullanılmaması gereken malzeme kullanıldığı iddiaları var sözleri üzerine, ''Ne çabuk iddialar bunlar. Ben yetkili olduğum halde konuşamıyorum. Nereden çıkarılıyor? Bunlar yeterli bilgiye sahip olmadan yakıştırma değerlendirmeler diye düşünüyorum'' dedi.

Aydın, başka bir soru üzerine de kundaklama şüphesini mümkün görmediklerini ifade etti. Bir soru üzerine yangınla ilgili inceleme, araştırma ve gerekmesi halinde soruşturmanın yapılacağını açıklayan Aydın, ''Ortada bir ihmal, kusur varsa gereken yapılacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın'' dedi. Aydın, tadilatta kullanılan malzemelerin ve çalışma şeklinin tarihi binaya uygun uygun olup olmadığına ilişkin soru üzerine, ''Şüphesiz öyledir. Öyle bir tadilat önce projelendirme, teknik şartname ve usulüne uygun ihaleyle gerçekleşir. Bunun tersi düşünülemez bile. Hatta tarihi bina olması dolayısıyla ilgili otoritelerden izin alınmaktadır. Böyle bir spekülasyon çok yersiz. Nereden tespit ettiler bunu? Kim neye dayanarak söylüyor? Yangının sebebini ben buradan ilan edemem. Teknik bir konu'' diye konuştu.

Virahaber

Bu haber toplam 2548 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.