1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. Kıyı Emniyeti kazasında yeni iddialar
Kıyı Emniyeti kazasında yeni iddialar

Kıyı Emniyeti kazasında yeni iddialar

Fırtına nedeniyle kayalıklara çarparak batan ‘KEGM-7’ botunun, aküsünün bitmiş ve otomatik pilotunun arızalı olarak denize açıldığı iddia edildi.

A+A-

Fırtınalı havada yardıma giderken, daha Şile Limanı’ndan ayrılmadan kayalara çarparak batan kurtarma botunun arızalı olduğu ileri sürüldü. Bottan kayalıklara atlayarak hayatta kalan Ahmet Kasarcı, kazadan sonra verdiği ifadesinde, botun motoru durduktan sonra Kaptan Cemil Özben’in bir kişiyi telefonla arayarak, “Makine kaput. ‘İş akdinizi feshedeceğim’ demiştiniz. Şimdi biz ölüyoruz, ne biliyorsanız yapın!” dediğini söyledi.

18777149.jpg
 

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait KEGM-7 Acil Müdahale Botu’nun 4 Aralık 2012 günü batan bir yük gemisindeki personeli kurtarmak için denize açılmış ancak şiddetli fırtına nedeniyle kayalıklara çarpan bot, parçalanarak batmıştı. Kaza sonucunda Kaptan Cemil Özben, çarkçıbaşı Mehmet Genç ve yağcı Turgay Sarıboğa ile kazazedelere yardım etmeye çalışan, balıkçı Mümin Akgün hayatını kaybetmişti. Denize açılan ekibin olay anında izinli oldukları ortaya çıkmış ve kazayla ilgili birçok ihmal iddiası da gündeme gelmişti. Kazanın ardından ortaya çıkan belgeler o ihmal iddialarını yeniden gündeme taşıdı. 

Batan KEGM-7 Acil Müdahale Botu’nun Haftalık Planlı Bakım ve Tutum Çizelgesi’nde kaza sonrası yapılan incelemede kazadan önce botun otomatik pilotunun çalışmadığının tespit edilerek Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bildirildiği iddia edildi. Botun bakımını yapan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Tahlisiye Daire Başkanlığı’nda görevli Kaptan Serkan Dinç tarafından hazırlanan raporun kazadan bir hafta önce Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderildiği iddia edildi.
İddialara konu olan ikinci belge ise bot ekibinin hazırladığı rapor. KEGM-7 botunun kaza günü mesaide olan kaptanı Rıfkı Çırtlık ve çarkçıbaşısı Ali Çiftçi, kazadan bir gün önce hazırladıkları raporda botun “emergency akü” grubunun ömrünü tamamladığını belirttiği ve acil olarak değiştirilmesini talep ettikleri ileri sürüldü. (Milliyet.com)

virahaber.com

18776998.20121224115350.jpg
 

Bu haber toplam 5539 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.