1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. KKTC'ye deniz altından elektriğe çok az kaldı
KKTC'ye deniz altından elektriğe çok az kaldı

KKTC'ye deniz altından elektriğe çok az kaldı

Su Temin Projesi ile içme suyuna kavuşan KKTC’ye, deniz altından döşenecek kablo ile elektrik taşınacak. Güzergahı belli olan projenin anlaşması da yılbaşından önce imzalanacak

A+A-

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Türkiye’den KKTC’ye deniz altından kablo ile elektrik iletilmesi projesinde güzergahın belli olduğunu kaydetti.

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Türkiye’den KKTC’ye deniz altından kablo ile elektrik iletilmesi projesinde güzergahın belli olduğunu  ve anlaşmanın yılbaşından önce imzalanacağını belirterek, “Rota su projesinden farklı olacak. KKTC’de Teknecik’ten denize inecek ve Mersin yakınlarında çıkıp Akkuyu trafo merkezine bağlanacak. 2018’den önce elektrik anlaşması imzalanmış  olacak.

 Anlaşmayla beraber hemen ertesi gün inşaat başlayacak” dedi.Projede çerçevesinde Türkiye ile tüm koşulların ve teknik içeriğin  bulunduğu bir anlaşmanın imzalanacağını anlatan Atun, esas meselenin ihtiyaca  yönelik gereken uzunluk ve bağlantı özelliklerine göre özel üretilecek deniz altı  iletim kablolarının imalat süresinin 1 ile 1.5 yıl alması olduğunu kaydetti.

Kablonun ise çok daha süratli bir şekilde döşenebileceğini aktaran Atun, “Kablo döşeme süresi en fazla iki aydır. Yani projenin realizesi için  toplamda 1 ila 2 yıl arasında bir süreden söz ediyoruz” diye konuştu.

Vira Haber

Bu haber toplam 2475 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.