1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Konteyner trafiği %25 yükseldi
Konteyner trafiği %25 yükseldi

Konteyner trafiği %25 yükseldi

ABD’nin Georgia Limanı’nda konteyner trafiği mayıs ayında %25 yükseldi

A+A-

ABD'nin Georgia Liman İdaresi (GPA) Müdürü Curtis J. Foltz, 28 Haziran tarihinde, mayıs ayında GPA'daki konteyner trafiğinin %25,3 yükseltmesiyle, üst üste altı ay boyunca çift haneli büyüme rakamlarının kaydedilmiş olduğunu açıkladı.

Foltz konuyla ilgili olarak, "Mayıs ayı, konteyner trafiği açısından şu ana kadar kaydedilmiş olan en hareketli altıncı aydı. 2009 yılı aralık ayından bu yana da çift haneli büyüme oranı kaydediliyor. Malı yılın ikinci yarısında alınmaya devam edilen büyüme sonuçları, iyileşen ekonomik koşullarına, perakende stok alımlarına ve ABD ürünlerinin yurtdışı piyasalarda arttığına işaret etmektedir," dedi.

Mayıs ayında toplam tonajda %12,4 artış görülürken, GPA'nın mali takviminin başından bu yana (Temmuz 2009 - Mayıs 2010) toplam hacim, önceki yılın aynı dönemine göre %6,5 arttı. Mayıs ayında ithalatta da artış gözlendi.

Geçtiğimiz ayda, Brunswick limanında otomobil ve makine hareketliliğinde de artış görüldü. Colonel's Island Terminali'nde mayıs ayında 35.873 birimlik hareket görülürken, bu, 2009 yılı mayıs ayına göre %82,4 artış anlamına gelmekte.

Steelorbis

Bu haber toplam 833 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.