1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Korsanlar bir gemi daha kaçırdı
Korsanlar bir gemi daha kaçırdı

Korsanlar bir gemi daha kaçırdı

Somalili korsanlar bir Yemen balıkçı gemisini 9 mürettebatıyla birlikte kaçırdı.

A+A-

Yemen sahil güvenlik tarafından yapılan açıklamada, 1 Yemen balıkçı gemisinin Somalili korsanlar tarafından 9 mürettebatıyla birlikte kaçırıldığı bildirildi.

Açıklamada, geminin Yemen’in güney Sokotra adasının yaklaşık 200 km açıklarında kaçırıldığı belirtildi.

 

Somalili korsanlar en son olarak Bermuda bandıralı MV Talca adlı gemiyi talep ettikleri fidye miktarını aldıktan sonra serbest bırakmışlardı.

Geçtiğimiz günlerde bir Rus gemisi kaçırılmış, ardından bölgeye gönderilen Rus savaş gemisi kaçırılan gemiyi kurtararak 10 korsanı gözaltına almıştı. Ardından yapılan resmi açıklamada, uluslar arası hukuk gereği korsanların serbest bırakıldığı duyurulmuştu.

Yine Geçtiğimiz günlerde, 3 Tayland balıkçı gemisinin 77 mürettebatıyla birlikte Somali kıyılarının yaklaşık 1900 km açıklarında korsanlar tarafından kaçırıldığı bildirilmişti.

ABD, AB ve NATO Varlığı Bölgede Yetersiz Kalıyor

Şu anda ABD, AB ve NATO askeri güçleri tarafından desteklenen deniz kuvvetleri bölgede korsanlıkla mücadele kapsamında faaliyet göstermektedir. Ancak buna rağmen güvenlik önlemlerinin yetersiz kaldığı bildiriliyor.

Merkezi Londra’da bulunan Uluslararası Denizcilik Bürosu (IMB) tarafından yayınlanan bir rapora göre, 2009 yılında dünya çapındaki korsan saldırıları, yarısından fazlası Somalili korsanlar tarafından olmak üzere son altı yılın en yüksek rakamına ulaştı.

Korsanlar Milyonlarca Dolar Elde Etti

Gözlemciler son aylarda, Somalili korsanlarının Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan Hint Okyanusu ve Aden Körfezindeki gemi kaçırmalarından milyonlarca dolar elde ettiklerine dikkat çektiler.

Londra Uluslararası Denizcilik Bürosu (IMB) tarafından yayınlanan raporda, 217 tanesi Somalili korsanlar tarafından olmak üzere toplam 406 korsan saldırının meydana geldiği kaydedildi. 2008 yılında bu rakam 293 olarak tespit edilmişti.

Korsanların Elinde Yüzlerce Rehin Var

Şu anda Somalili korsanların ellerinde 20’ye yakın gemi yüzlerce mürettebatıyla birlikte rehin tutulmaktadır.

Somalili korsanların kendilerine ait oluşturdukları özel koruma yöntemleri ve tehditlerden dolayı uluslar arası güçler kendilerine yaklaşamıyor.

 

Medya73

Bu haber toplam 813 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.