1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Köylüler liman istemiyor
Köylüler liman istemiyor

Köylüler liman istemiyor

Erzin sınırları içerisinde bulunan Burnaz sahiline yapılması düşünülen liman ve tersane projesinin tartışılacağı ÇED toplantısı öncesi gerginlik yaşandı.

A+A-

Hatay'ın Erzin ilçesinde Burnaz sahiline yapılması düşünülen liman ve tersaneyi protesto eden köylüler Çevresel Etki Toplantısının (ÇED) yapılmasına izin vermediler.

Liman ve tersaneyi yapacak olan şirket yetkililerine sert tepki gösteren köylüler, şirket yetkililerinin bindiği aracı taş yağmuruna tuttu.

Erzin sınırları içerisinde bulunan Burnaz sahiline yapılması düşünülen liman ve tersane projesinin tartışılacağı ÇED toplantısı öncesi gerginlik yaşandı. Turunçlu Burnaz İlköğretim Okulu salonunda yapılması düşünülen bilgilendirme toplantısına izin vermeyen Aşağı Burnaz, Yukarı Burnaz ve Turunçlu köyü sakinleri şirket yetkililerini protesto etti.

Yaşam alanları içerisine yapılacak liman ve tersanenin köylerinde ve çevresinde hayatı olumsuz etkileyeceğini söyleyen köylüler, liman ve tersaneyi yapacak olan şirket yetkililerinin üzerine yürüdü. Zaman, zaman arbedelerin yaşandığı okul bahçesinde jandarma geniş güvenlik önlemi aldı.

Köylülerin sert tepkisi ile karşılaşan bazı şirket yetkilileri çareyi olay yerinden uzaklaşmakta buldu. Bazı şirket yöneticilerinin bindiği aracı taş yağmuruna tutan köylülerin attığı taşlar araçlarda maddi hasara yol açtı. Kimsenin yara almadığı arbede güvenlik güçlerinin olaya müdahalesi ile son buldu. Uzun süre olay yerinden ayrılmayan köylüler ÇED toplantısının yapılmayacağının açıklanması üzerine evlerine döndü.

Bu bölgeye yapılması düşünülen Termik santralin ardından aynı bölgeye liman ve tersane yapılmasına vermeyeceklerini belirten Aşağı Burnaz Köyü Muhtarı Hasan Armut, kendilerinin ve çocuklarının geçim kaynağı olan toprakların zehirlenmesini istemediklerini ifade etti.

 

Toplumsalhafıza

Bu haber toplam 1326 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.