1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Kruvaziyer şirketleri ve armatörler revizeden memnun
Kruvaziyer şirketleri ve armatörler revizeden memnun

Kruvaziyer şirketleri ve armatörler revizeden memnun

Kruvaziyer şirketleri ve Avrupalı armatörler, Liman Kabul Tesisleri Direktifi’nin revize edilmesini memnuniyetle karşılıyor.

A+A-

Vira Haber Merkezi

Uluslararası Kruvaziyer Şirketleri Birliği (Cruise Lines International Association Europe – CLIA Europe) ve Avrupa Topluluğu Armatörler Birliği (European Community Shipowners’ Associations – ECSA), gemilerden kaynaklanan atık ve yük kalıntılarına yönelik liman kabul tesisleri hakkındaki Avrupa direktifinin (Directive 2000/59/EC) revizyonunu memnuniyetle karşılıyor. Armatörler, yürürlüğe girmesinden bu yana olumlu sonuçlar doğuran Liman Kabul Tesisleri Direktifi’nin bazı eksik yanları olduğunu ve direktifin değerlendirilmeye tabi tutulması gerektiğini ileri sürüyorlar.

CLIA Genel Sekreteri, “Gemiler için ne zaman talep edilirse edilsin, uygun tesislerin sağlanmasını temin etmek amacıyla, Liman Kabul Tesisleri Direktifi’nin gözden geçirilmesine ve tam olarak uygulanmasına acilen ihtiyaç duyuluyor. Bu, endüstrimizin Avrupa’da istihdama ve büyümeye katkı sağlayarak varlığını sürdürmesine olanak tanıyacaktır. Dairesel ekonomi (circular economy) doğrultusunda, atıklar gittikçe daha değerli bir kaynak olarak görülüyor. Direktif ayrıca atıkların ayrıştırılması ve liman kabul tesisleri aracılığıyla geri dönüştürülmesini kolaylaştırmalı ve teşvik etmelidir” dedi.

"Direktifin düzgün şekilde uygulanmasına ihtiyaç var"

ECSA Genel Sekreteri Patrick Verhoeven ise, “Yeni tip atıkları kapsayacak tesisler de dahil olmak üzere yeterli liman kabul tesislerine, makul ve uyumlu bir ücret sisteminin geliştirilmesine ve direktifin düzgün şekilde uygulanmasına ihtiyacımız var” dedi.

Ayrıca istisnalara ve istisnalar rejimine ilişkin faydacı bir yaklaşıma da gerek duyulduğu ifade edildi. Etkin atık yönetimi süreçlerini desteklemek ve limanda lüzumsuz gecikmeleri önlemek amacıyla, liman kabul tesislerindeki deşarj gereksinimi, geminin atık taşıma ve atığı teslim etmeden bir sonraki uğrak limana devam etme yeterliliğiyle ilişkilendirilmesi gerektiği kaydedildi. Armatörler, direktifin temel maddelerinin yorumlanması ve uygulanmasına dair bazı eksiklikler bulunduğunu, dolayısıyla revizyon sürecinde uyumluluğun ve şeffaflığın sağlanması gerektiğini vurguluyorlar.

Bu haber toplam 2512 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.