1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kruvaziyer turizmine Bakanlık’tan destek geldi
Kruvaziyer turizmine Bakanlık’tan destek geldi

Kruvaziyer turizmine Bakanlık’tan destek geldi

Uzun süredir gündemde olan yolcu gemilerine römorkör çekme ve kılavuz kaptan bulundurma zorunluluğu yeniden düzenlenerek "Limanlar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, başlığıyla Resmi Gazete'de yayınlandı.

A+A-

Küresel ve bölgesel gelişmelerden dolayı zor bir sezon geçiren kruvaziyer turizmine Hükümetten çok önemli bir destek geldi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın “Limanlar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, dünkü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin de uzun süredir gündeme getirdiği yolcu gemilerine römorkör çekme ve kılavuz kaptan bulundurma zorunluluğu yeniden düzenlendi.

Yeni düzenleme sonucunda Türk limanlarına gelen kruvaziyer gemilerin iterlerinin (baş ve/veya kıç pervaneleri) mevcut olduğunun ve sorunsuz tam kapasite ile çalıştığının liman başkanlıklarına bildirilmesi halinde, gemiler römorkaj hizmetinden muaf tutulacak. Ayrıca daha önce tam boyu 55-125 metre arası olan gemiler için asgari 16 ton çekme kuvvetinde en az bir römorkör, tam boyu 126 metre ve daha uzun olan gemiler için asgari 30 ton çekme kuvvetinde en az bir römorkör refakat etmesi gerekirken, söz konusu değişiklikle römorkör zorunluluğu kaldırıldı.

'Kruvaziyer turizmine önemli bir teşvik'

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, kruvaziyer turizmine önemli bir teşvik olan düzenleme konusunda Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a, Türkiye’nin olağanüstü bir dönemden geçmesine rağmen sektöre sahip çıktıkları için teşekkür etti. Öztürk, “Bu yılın ilk yarısında Türk limanlarına 284 kruvaziyer gemisi ve 286 bin yolcu geldi. Doğu Akdeniz’de ve ülkemizde yaşanan sıkıntıların yanı sıra gemilerin Uzakdoğu’ya yönelmesi nedeniyle kruvaziyer turizminde kötü bir sezon yaşıyoruz. Turizmin dip yaptığı bir dönemde Hükümetimizin yaptığı bu düzenleme, seferlerin yeniden Türkiye’ye yönelmesi için çok önemli bir teşvik yaratacaktır. Ayrıca turizm sektöründe de moralleri yükseltecektir. Bu gelişmeyi, ülkemize sefer düzenleyen kruvaziyer devleriyle en kısa sürede paylaşacağız. Kruvaziyer firmaları yeni sezon planlarını yaparken, mutlaka bu değişikliği dikkate alacaklardır. Biz de ülkemizin kruvaziyer turizminde yeniden çıkışa geçmesi için çabalarımızı artıracağız” dedi. 

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2681 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.