1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kuşadası'na 1 günde 7 gemi turist
Kuşadası'na 1 günde 7 gemi turist

Kuşadası'na 1 günde 7 gemi turist

Türkiye'nin kruvaziyer limanlarından biri olan Kuşadası Limanı'nda yoğun bir gemi trafiği yaşanıyor.

A+A-

Kuşadası Limanına sabah saatlerinden itibaren Equınox, Splendour Of The Seas, Nautica, Gemini, Cristal, Aqua Marine, ve The Calypso isimli yolcu gemileri ile 8 bin 900 yolcu ve 4 bin personel geldi.

Gemilerden inen, çoğunluğu ABD vatandaşı olmak üzere Avrupa ülkelerinden gelen turistler, otobüslerle ören yerleri Efes ve Meryemana turuna çıktıktan sonra Kuşadası’nda alışveriş merkezlerini ve çarşı esnafına yöneldi.

Gemi Trafiği Nedeniyle Açığa Demir Attılar

Kuşadası’nda yaşanan gemi trafiği nedeniyle 5 geminin sabah saatlerinde, iki geminin ise öğle saatlerinde gelmesi nedeniyle zor anlar da yaşandı. Kuşadası Limanı’nda 2 geminin limandan geç hareket etmesi saat 12.30'da limana yanaşması beklenen 'Gemini' isimli geminin Kuşadası açıklarında bir saat beklemesine neden oldu.

Gemini isimli gemi Aqua Marine ve Caliypso isimli gemilerin, limandan ayrıldıktan sonra limana yanaşmasının ardından Cristal isimli gemi de Kuşadası açıklarına geldi. Gemini isimli geminin yolcularını boşaltması için açıkta bekleyen Cristal isimli gemi, bir saati geçen bekleyişin ardından Kuşadası turunu iptal etmek üzereyken, Gemini isimli geminin yolcularını boşalttıktan sonra açığa demirlemesiyle, Cristal limana yanaşarak yolcusunu boşalttı. Kuşadası Limanı'nda iskele yetersizliği nedeniyle yaşanan sıkıntının ardından gemi ve tur acenteleri isyan etti.

İstanbul Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Adnan Tuncay,    Kuşadası gibi, Türkiye’nin Avrupa'ya açılan bir kapısının yolcu gemilerine karşı ufak ve yetersiz kaldığını ifade etti. Tuncay, 'Kuşadası Ege Ports Limanı’nın ülkenin en önemli kruvaziyer limanlarından olduğunu, Ege ve Akdeniz çanağında kruvaziyer destinasyonlarındaki ilk 40 limanda 4. sırada yer aldığını ifade etti.

Kuşadası’na gelmek isteyen firma sayısında artış olduğunu vurgulayan Tuncay, ”Bu artışta ilk sebep Efes-Meryemana turu ve Pirene gibi destinasyon alanlarının önemi. İkinci sırada da limanın hizmet kalitesinin en üst seviyede olması bulunuyor. Kuşadası her şeyini gemi turizmine bağlamış bir kent iken, limanın büyümesine yönelik yapılan girişimlere engel olmaya çalışıyorlar. Kuşadası Ege Liman İşletmesi, sadece Kuşadası’nın değil, Kruvaziyer turizminde Türkiye’nin de en büyük dişlisi vaziyetinde. Kuşadası Limanı'nın, büyüyen gemiler karşısında yetersiz kaldığı görünsün. Kuşadası’na üçüncü iskele şart ve mevcut iskelelerin büyümesi gerekiyor.” dedi.

 

Star

Bu haber toplam 945 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.