1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kuşadası’na aynı gün 3 gemi ile 2920 turist geldi
Kuşadası’na aynı gün 3 gemi ile 2920 turist geldi

Kuşadası’na aynı gün 3 gemi ile 2920 turist geldi

Türkiye’nin kruvaziyer turizm merkezi Kuşadası’nda, haziran ayı bereketli başladı. 6 Haziran’da Ege Ports’a yanaşan 3 kruvaziyer gemi, çoğunluğu İngiliz ve ABD’lilerden oluşan toplam 2.920 turist ile 1.610 mürettebatı getirdi.

A+A-

Thomson Dream ağırlıkla İngiliz ve ABD’lilerden oluşan 1.600, Celestyal Olympia çoğu İngiliz 1.200 ve elit gemi kategorisindeki Windstar da 120 yolcusu ile Ege Ports’a yanaştı. Thomson Dream’in 835, Celestyal Olympia’nın 700 ve Windstar’ın 75 mürettebatı bulunuyor. Yolcuların hemen hemen tamamı çeşitli turlara katılmak ve alışveriş için Kuşadası’nda inerken, kente çıkan mürettebatla birlikte bu sayı 3 bini aştı.

“Bu süreci hep birlikte, el birliği ile atlatacağız”

Haziran ayı içinde planlı toplam 18 kruvaziyer gemisi ile toplam 20bin yolcu ve 8bin mürettebat ağırlayacaklarını belirten Ege Ports Genel Müdürü Aziz Güngör, “Kruvaziyer, kente ve bölgeye en çok katma değer yaratan, en çok gelir getiren kitlesel turizm segmenti olarak Kuşadası için adeta hayati bir öneme sahip. Kuşadası tarihi ve doğal cazibesi ile Türkiye’de kruvaziyer turizmin başkenti. Elde olmayan sebeplerden dolayı yaşadığımız bu sıkıntılı süreci hep birlikte, el birliği ile atlatacağız. Kamu yetkililerimiz bu konuda çok duyarlı. Biz de yüksek kaliteli hizmetimizle hem gemilerde hem de yolcularda memnuniyet yaratıyoruz. Kuşadası halkı ve esnafı da turistleri geleneksel Türk misafirperverliği ile en iyi şekilde ağırlamakta. Dolayısıyla bu zorlu süreci elbirliği ile kısa sürede atlatacağımıza inanıyorum” dedi. Aziz Güngör, alışveriş sırasında yapılacak ikramlar ve verilecek pahada hafif ama şık minik hediyelerin de memnuniyet yaratacağına, turistlerin Kuşadası’ndaki güzel anılarının sembolü olacağına da dikkat çekti.

turistler-001.jpg

Thomson Dream

Thomson Cruises’e ait Thomson Dream, 243 metre uzunluğa 12 kat yüksekliğe ve 54,763 gros ton ağırlığa sahip. Toplam 767 yolcu kamarasına sahip gemide, dünya mutfaklarına ait lezzetler sunan 6 restoran, 9 bar, spor salonları, havuzlar ve çeşitli gösterilerin gerçekleştirildiği salonlar bulunuyor.

thomson-dream.jpg

Celestyal Olympia

Celestyal Cruises’e ait Celestyal Olympia, 215 metre uzunluğa, 11 kat yüksekliğe ve 37.584 gros ton ağırlığa sahip. Toplam 724 yolcu kamarası bulunan gemide, restoran ve barlardan SPA merkezine, havuzlardan spor salonlarına kadar birçok donatı yer alıyor.

celestyal-olympia---windstar.jpg

Windstar

Windstar Cruises’e ait Windstar, alışılagelmiş kruvaziyer gemilerden küçük 4 kollu bir yelkenli yat görünümüne sahip. Lüks kamaraları ile 148 misafir ağırlayabilen Windstar, kruvaziyer turizm sektörünün elit gemileri arasında yer alıyor. 5.307 gros tonluk Windstar, 4 güverte, restoran ve barlar, su sporları platformu, SPA merkezi gibi birçok olanak bulunuyor. Geminin en çok ilgi çeken bölümü ise oldukça zengin çeşitlilik sunan kütüphanesi.

Bu haber toplam 4560 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.