1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kuşadası’nda kurvaziyer gemi trafiği tekrar başladı
Kuşadası’nda kurvaziyer gemi trafiği tekrar başladı

Kuşadası’nda kurvaziyer gemi trafiği tekrar başladı

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, darbe girişimiyle bıçak gibi kesilen gemi trafiği, bugün Yunanistan bandıralı gemilerle tekrar başladı. İki gemi ile 2 bin 500 turist ve 1000 personel kente giriş yaptı.

A+A-

Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz günü itibariyle duran kurvaziyer gemi seferleri tekrar başladı. Türkiye’nin en önemli kurvaziyer limanı Kuşadası Ege Ports’a sabah saatlerinde yanaşan Celestyal Olympia ve Celestyal Cristal ile 2 bin 500 yolcu ve 1000’e yakın personel geldi. Turistlerin bir bölümü tur otobüsleriyle bölgede bulunan ören yerlerine giderken, bazıları da çarşılarda gezmeyi tercih etti. Bir haftalık ara sonrası tekrar başlayan seferler Kuşadalı esnafı ve turizmcilere memnun etti.

ABD’li cruise devi Miami merkezli Royal Caribbean da önceki gün Türkiye’deki partnerlerine, bir mesaj göndererek 51 seferini tekrar başlattığını duyurdu. Kuşadası Liman işletmesi Ege Ports’tan yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizde talihsiz olarak yaşanan olaylar sonrası ne yazık ki basın kuruluşlarınca yayınlanan haberler ile işletmemiz üzerinde ters bir algı oluşturulmuştur. Haberlerde yer alan kurvaziyer gemi seferlerinin iptalleri tamamıyla Türkiye de yaşanan hassas gelişmeler nedeni ile, turları düzenleyen uluslararası kurvaziyer acentelerinin yapmış olduğu rota değişikliğinden kaynaklanmıştır. Kuşadası limanında uygulanan rutin güvenlik uygulamalarının haberlerde bahse konu olduğu gibi bir iptal sebebi asla olmamıştır. Limanın kapatılması veya hizmetlerinin kesintiye uğraması söz konusu değildir. Kuşadası bir deniz hudut kapısı olup işletmecisi tarafından kapatılması yasal olarak da zaten mümkün olmadığı gibi bu süre zarfında Ege adalarına feribot seferleri düzenli şekilde devam etmiştir. Bugün sabah saatlerinde yanaşan iki kruvaziyer gemisi ile yaklaşık 2 bin 500 yolcu ve bine yakın mürettebat ülkemize güven içinde giriş yapmıştır. Önümüzdeki günlerde de liman programı olağan şekli ile devam edecektir.”

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2835 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.