1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Kuşadası'nda mülteci botu battı, çok sayıda ölü var!
Kuşadası'nda mülteci botu battı, çok sayıda ölü var!

Kuşadası'nda mülteci botu battı, çok sayıda ölü var!

Kuşadası Güzelçamlı Davutlar Mevkii civarında bir mülteci botu battı ihbarının üzerine Sahil Güvenlik botlarının bölgeye hareket ettiği öğrenildi.

A+A-

Kuşadası Körfezi’nde yasa dışı yollarla 5 kişi kapasiteli lastik bir botla Yunanistan’ın Sisam adasına kaçmaya çalışan ve aralarında 5 çocuğun da bulunduğu Suriyeli göçmenleri taşıyan lastik bot Kuşadası’na bağlı Davutlar açıklarında battı.

Karaya çıkıp yardım istediler

Can yelekleri olmayan ve kıyıya doğru yüzmeye başlayan bottakilerden ilk olarak organizatör oldukları ileri sürülen 2 Türk kıyıya çıkıp, "Bot battı, kurtarın" diye bağırarak yardım istedi. Bunun üzerine çevredekiler, durumu Sahil Güvenlik, 112 Acil Servis ve polise bildirdi.

Sahil Güvenlik ekipleri Sevgi Plajı yakınlarında, 11 Suriyelinin cesetlerine ulaştı. 9 kişi ise denizde boğulmak üzereyken kurtarıldı. Kazadan yaralı olarak kurtarılan 9 mülteci ambulanslarla Kuşadası Devlet Hastanesi’ne götürülüp, tedavi altına alındı.Kaçakları götüren organizatör oldukları belirtilen 2 Türk gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu haber toplam 2984 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.