1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Kuzey Ege'de "Setur" rüzgarı
Kuzey Ege'de "Setur" rüzgarı

Kuzey Ege'de "Setur" rüzgarı

Setur Marinas Ayvalık sponsorluğunda; 17 – 18 Ekim 2014 tarihlerinde “Kuzey Ege Balık Turnuvası & Yat Yarışları” gerçekleşti.

A+A-

Setur Marinas Ayvalık sponsorluğunda; bölgedeki denizciliğin gelişimi ve tanınması amacıyla  “Kuzey Ege Balık Turnuvası & Yat Yarışları” gerçekleşti. 17 – 18 Ekim 2014 tarihlerinde ilk kez düzenlenen yarışlarda ödüller sahiplerini buldu.

Setur Marinas Ayvalık ve çalışanları başta olmak üzere, bölgenin sektörel işletmeleri, Viyamarin, Foraminifera, Thea Yatçılık, Sezek Travel, Ayvalık Ticaret Odası ile ödül sponsorları Westmarine, Seafari ve yarışlarda komite yatı olarak kullanılmasını sağlayan Adrenaline Yat sahibinin destekleri, ilk defa organize edilen yarışlarda memnuniyetle karşılandı. Organizasyonda yer alan çalışma komiteleri, marina içerisinde bulunan yat sahipleri tarafından oluşturuldu.

Balıkçılık Turnuvası’nda Keyifli Dakikalar

Bilinçli avlanmanın öneminin vurgulandığı, 21 yat ve 68 mürettebatın katıldığı “Balık Turnuvası” 17 Ekim Cuma günü başladı. En büyük (ağırlık) balık ve toplam tutulan ağırlık olarak iki kategoride değerlendirme yapılan yarışlarda; en büyük balık kategorisinde 3,6 kg sinarit ile 6 numaralı SPITFIRE Yatı, toplam ağırlıkta ise sırası ile birinci 5 numaralı ARMİN Yatı 11,7 kg., ikinci 21 numaralı KYME Yatı 8,5 kg., üçüncü 1 numaralı DORUK Yatı 7,965 kg. ile ödüller sahiplerini buldu. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı yarışta, balıkların tartı sürecinde renkli sahneler yaşandı.

Ayvalık’ta Düzenlenen İlk Yat Yarışı

Ayvalık’ta, farklı boyutlarda toplam 26 yat ve 126 mürettebatın katılımıyla ilk kez bir yat yarışı düzenlendi. 18 Ekim Cumartesi günü gerçekleşen organizasyona, 18 mil açıkta yer alan Midilli’den 10 yat katıldı. İki ülke sularında benzer organizasyonların yaşanacağının habercisi olan yarışmanın ilk üç sırasını; Midilli’den katılan SUNFIZZ Yatı, 16 ATİNA Yatı, 19 numaralı FIVOS Yatı aldı. Toplam 47 yat ve 194 mürettebatın katıldığı yarışmanın ödül töreninde, Setur Ayvalık Marina’nın 2014 Mavi Bayrak ödülü de verildi. 

2-068.jpg

5-026.jpg

1-067.jpg3-059.jpg4-045.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2903 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.