1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Libya'da üretim miktarının düşürülmesiyle petrol fiyatları yükseldi
Libya'da üretim miktarının düşürülmesiyle petrol fiyatları yükseldi

Libya'da üretim miktarının düşürülmesiyle petrol fiyatları yükseldi

Libya'da ki petrol boru hattından akışın kesilmesi ve ardından üretim miktarının düşürülmesiyle birlikte petrol fiyatları yükselişini sürdürmeye devam ediyor.

A+A-

Petrol fiyatları, Libya'nın en büyük Petrol sahasında üretimin durmasının ve üretim kısıntısı anlaşmasından muaf tutulan OPEC üyesinin üretimi artırmasından kaynaklanan endişeleri hafifletmesi sonrası yükselişini ikinci güne taşıdı.

Konu hakkında bilgiye sahip bir kaynağa göre, Sharara Petrol, sahasından ham petrol taşıyan boru hattında akışın kesilmesinden bir gün sonra üretimini günlük 560,000 varile düşürdü. Vadeli petrol kontratları New York'ta, Salı günü özel sektörün açıkladığı verilere göre ABD'de petrol stoklarının artış göstermesine rağmen yüzde 1.3 yükselmesinin ardından yüzde 0.3 daha yükseldi.

Libya'da üretimin düşmesinden cesaret buldular

Yatırımcılar, ABD'de yükselen üretimin Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve diğer üreticilerin üretim kısıntılarının etkisini gidereceği yönündeki endişelerin arttığı bir ortamda, boru hattındaki kesinti öncesi üretimi günlük 700,000 varile çıkaran Libya'da üretimin düşmesinden cesaret buldu. Petrol, altı OPEC üreticisinin üretim kısıntısı anlaşmasının Haziran ayının ötesine uzatılması konusunda topluluk dışındaki Umman'a katılmasına karşın, ABD'de stokların rekor seviyeye çıkmasının küresel arz fazlasının azalmayacağı endişelerini güçlendirmesinin etkisiyle dar bir bantta seyrediyor.

Petrol fiyatları için bir dizi olumsuzluk var

Sydney'de Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, "Petrol, Libya'da üretimin bir artıp bir düşmesinden dolayı volatl bir seyre geçti" dedi ve "Petrol fiyatları için bir dizi olumsuzluk var ve bunlar arasında ABD'de artan üretim ve stoklar yer alıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında 11 sent yükselerek Hong Kong saati ile 09:48'de varil başına 48.48 dolara çıktı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 58 altındaydı. Kontrat salı günü 64 sent yükselerek 48.37 dolardan kapandı.

Mayıs vadeli Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 5 sent yükselerek varil başına 51.38 dolara çıktı. Fiyatlar Salı günü 58 sent ya da yüzde 1.1 yükseleek 51.33 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent Petrol'ü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 2.90 dolar primli işlem gördü.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2034 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.