1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Libya’dan 2014'ten beri ilk petrol sevkiyatı yapıldı
Libya’dan 2014'ten beri ilk petrol sevkiyatı yapıldı

Libya’dan 2014'ten beri ilk petrol sevkiyatı yapıldı

Libya çatışmaların azalmasının ardından iki yıl aradan sonra ilk petrol sevkiyatı gerçekleştirildi.

A+A-

Libya’dan 781 bin varil petrol taşıyan M/T Seadelta isimli tankerin, Ras Lanuf Limanı’ndan dün gece İtalya’ya doğru yola çıktığı bildirildi. Sevkiyatın Viyana merkezli OMV AG şirketi tarafından gerçekleştirildiği kaydedildi.

Yunanlı TMS Denizcilik Şirketinin mülkiyetinde bulunan 113 bin DWT ham petrol taşıma kapasitesine sahip, 250 metre boyunda, 44 metre genişliğinde M/T Seadelta isimli Malta bayraklı tankerin daha önce çatışmalar nedeniyle yükleme tamamlanmadan denize açılmak zorunda kalmıştı.

Diğer taraftan 600 bin varil taşıyan ikinci geminin de iki gün içinde yola çıkacağı açıklandı. 2011’deki NATO müdahalesinin ardından istikrarlı bir merkezi hükümetin bulunmadığı Libya’da, beş yıldır süren çatışmalar nedeniyle petrol üretimi ve sevkiyatından ciddi sorunlar yaşanıyor.

Kuzey Afrika’nın en büyük petrol rezervine sahip olan ancak petrol sektörünün çatışmalardan etkilenmesi nedeniyle ekonominin büyük darbe aldığı ülkede, devlete bağlı petrol şirketi bu ay başında petrol sevkiyatını engelleyen önlemleri askıya alacağını duyurmuştu. Ağustos ayından bu yana bazı petrol tesislerinin yeniden açılmasıyla petrol üretiminin yüzde 70 oranında arttığı söyleniyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1791 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.