1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Liman işçilerinden İsrail'e boykot
Liman işçilerinden İsrail'e boykot

Liman işçilerinden İsrail'e boykot

İsveçli liman işçileri bir hafta boyunca İsrail gemilerine boykot uygulayacaklarını ve İsrail'in gemilerini ve mallarını limanlara yanaştırmayacaklarını duyurdular.

A+A-

İsveç Liman İşçileri Sendikası 23-29 Haziran tarihleri arasında İsrail mallarının ve gemilerinin yanaşması ve yük indirmesi sırasında çalışmayacaklarını açıkladı.

 

Sendika sözcüsü Rolf Axelsson "Bu boykotu uygulamamızın nedeni Gazze'ye giden gemilere yapılan insanlık dışı saldırı ve Gazze Şeridindeki hukuksuz bokyot" diye belirtti.

 

Axelsson diğer ülkelerdeki kardeş sendikalarında eylemlerine destek vermeleri çağrısında bulundu.

 

Bu sendikanın ırkçı ve katliamcı devletlere karşı ilk eylemi değil. Daha öncede Şili'deki Augusto Pinochet ve Güney Afrika'daki apartheid rejimine karşı benzer boykotlar gerçekleştirilmişti.

 

Geçtiğimiz günlerde de ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yüzlerce Filistin dostu İsrail bandıralı büyük bir yük gemisinin Oakland limanına yanaşmasını engellemişerlerdi.

 

İsrail 700'den fazla yardım gönüllüsünün katıldığı Filistin'e Özgürlük filosuna kanlı bir baskın düzenlemiş 9 Türkiyeli Filistin dostunu katletmişti.

 

Birgün

 

Bu haber toplam 796 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.