1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Haliçport Projesi'nin yeni imar planları yeniden askıya çıktı
Haliçport Projesi'nin yeni imar planları yeniden askıya çıktı

Haliçport Projesi'nin yeni imar planları yeniden askıya çıktı

Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planına gelen itirazlar kapsamında, yeniden değerlendirme sonucunda revize edilen planlar onaylandı. Haliçport'un imar planı ve plan raporları dün yeniden askıya çıktı.

A+A-

İstanbul Beyoğlu İlçesi, Camiikebir Mahallesinde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 05 Mart 2015 tarihinde 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 2. maddesinin (ğ) bendi kapsamında “Özel Proje Alanı” olarak belirlenen alana ilişkin bakanlık tarafından onaylanan Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planına iletilen itirazlar kapsamında, imar planı revize edildi.

İstanbul II Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 03 Aralık 2015 tarihli ve 3968 sayılı kararı dikkate alınarak Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi -1- paftalık 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve -6- paftalık 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı, bakanlık tarafından 3 Şubat 2016 Çarşamba günü yeniden onaylandı.

Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı. Otuz gün boyunca askıda kalacak olan imar planı, 5 Mart 2016 tarihinde askıdan inecek.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3563 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.