1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Limanlarda İsg ve Çevre Çalıştayı düzenlendi
Limanlarda İsg ve Çevre Çalıştayı düzenlendi

Limanlarda İsg ve Çevre Çalıştayı düzenlendi

7-8 Nisan tarihlerinde Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) organizasyonuyla “Limanlarda İSG ve Çevre Çalıştayı” Divan İstanbul Asia’da gerçekleşti.

A+A-

Hüseyin Altay YONTAN / ViraHaber.com

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) organizasyonuyla gerçekleşen “Limanlarda İSG ve Çevre Çalıştayı”na dernek üyesi liman işletmelerinin temsilcileri ve denizcilik sivil toplum kuruluşları katılım gösterdi.

Çalıştayda, çalışma hayatında dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli gündem maddelerinde yer alan iş güvenliği ve çevre sorunlarının her an karşımıza çıktığı, liman işletmeleri için de liman hizmetlerinin verilmesinde bu iki konunun önemine dikkat çekildi.

mustafa-kenan-selcuk.jpg

Limanlar son 20 yılda çok büyük gelişmeler kaydetti

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kenan Selçuk, geleneksel olarak yapılacak ve ilki gerçekleşen “Limanlarda İSG ve Çevre Çalıştayı”na yoğun ilginin gösterilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve katılımcı liman temsilcilerine teşekkürlerini sundu.

Selçuk, yaptığı konuşmada “Bugünün dünyasında her şeyi ben bilirim ve ben yaparım mantığının ne kadar yanlış olduğunu hepimiz farkındayız. Bu kadar paylaşımın kolay olduğu bir dünyada, bir araya gelerek bildiklerimizi birleştirerek tartışmak, bu bilgileri daha ileriye götürüp ve sonrasında kendi şirketlerimizde uygulamaya koymak zannediyorum ki hepimiz için en faydalısı olacaktır. Çalıştay süresince bilgilerinizi diğer katılımcı limanlarımız ile paylaşmanızı, tecrübeleriniz ile hepimize katkılar sağlamanızı istiyoruz. Denizcilik sektörümüzün vazgeçilmezi olan limanlar son 20 yılda çok büyük gelişmeler kaydetmiştir, gerek donanım gerekse de tecrübe açısından. Limanlarda sadece hizmet değil, verilen hizmet kalitesinin de ön plana çıkması gereği ortaya çıkmıştır. Hizmet kalitesinin en önemli unsuru ise, limanların gelişimi ve operasyonlarda iş güvenliği ve çevresel duyarlılığın arttırılmasına yönelik sürdürülebilir uygulamalar oluşturulmasıdır” ifadelerini kullandı.

sadan-kaptanoglu--001.jpg

“Limanlar ülke ekonomisindeki gelişmenin en büyük göstergesidir”

Limanlarda İSG ve Çevre Çalıştayı’na katılım sağlayan DenizTemiz Derneği / TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu yaptığı konuşmada, limanların ülke ekonomisindeki gelişmenin en büyük göstergesi olduğunu vurguladı. Kaptanoğlu, “Limanlar, Türk denizciliğinin en büyük gurur kaynağıdır. Limanlarımızın Türkiye’de ve dünyadaki öneminin altını da çizmek isterim. İnanıyorum ki, Avrupa veya dünyadaki diğer liman işletmecileri gibi, işlerinizi daha güvenli, etkili ve verimli yapmanın yollarını arıyor ve kendinizi geliştiriyorsunuz” dedi.

TÜRKLİM organizasyonunda Limanlarda İSG ve Çevre Çalıştayı, “Aşama: Hayallerimiz, Aşama: Mevcut Durum, Aşama: Engeller-Konu Başlıkları, Aşama: Neler Yapılabilir? Aşama: Projelendirme” konu başlıklarında beş farklı oturumla iki gün boyunca sürdü.

turklim-isg-calistay-genel-001.jpg

İş güvenliği ve çevre sorunları konusunda farkındalığın ve bilinçlendirmenin artırılması amacı ile TÜRKLİM tarafından gerçekleştirilen çalıştayda, geçmişte Yeşil Liman ve İSG uygulamaları konusunda üye limanlarla yapılan ankette “yeşil liman stratejileri ve uygulamaları ile İSG gereklerinin üst düzey yöneticiler tarafından yeterince anlaşılmadığı” belirtildi. Çalıştayda ayrıca, fiziki gerekliliklerin yerine getirilmesinin yanı sıra, operasyon yetkilileri ile çevre ve İSG sorumluları arasında optimum buluşma şartlarının tespit edilmesi, bu iki gurubun empati yapması limanın verimliliği ve kazaların önlenmesi açısından çok önemli görüldüğü vurgulandı.

Haber & Fotoğraflar: Hüseyin Altay YONTAN | ViraHaber.com

Bu haber toplam 5547 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.