1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Limanlarda kalifiyeli eleman ihtiyacı eğitimle çözülecek
Limanlarda kalifiyeli eleman ihtiyacı eğitimle çözülecek

Limanlarda kalifiyeli eleman ihtiyacı eğitimle çözülecek

“Liman İşletmelerinde Nitelikli İşgücü ile İş Verimliliği ve Etkinliği Modelimizle Türkiye’de Öncü Oluyoruz” Projesi için imzalar bugün Kocaeli Sanayi Odası'nda düzenlenen törenle atıldı.

A+A-

Onur Ömer Bilgi / Vira Haber

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Mali Destek Programı çerçevesinde, Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) ile Kocaeli Sanayi Odası (KSO) tarafından ortaklaşa hazırlanan,“Liman İşletmelerinde Nitelikli İşgücü  ile İş Verimliliği ve Etkinliği  Modelimizle Türkiye’de Öncü Oluyoruz” Projesinin imzası bugün Kocaeli Sanayi Odası Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen törenle atıldı.

“Liman İşletmelerinde Nitelikli İşgücü  ile İş Verimliliği ve Etkinliği  Modelimizle Türkiye’de Öncü Oluyoruz” Projesinin imza törenine Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Marka Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, Türklim Yönetim Kurulu başkanı Mustafa Kenan Selçuk, Türklim Yönetim Kurulu başkan yardımcı Özgür Soy, Türklim Genel Sekreteri İrfan Bilgin, KSO Genel Sekreteri Mehmet Turabi, Türklim Yönetim Kurlu Üyeleri Aydın Erdemir ve İbrahim Dölen ile Avrupa Birliği iş Geliştirme Merkezi'nden Alican Oflaz'la birlikte çok sayıda basın mensubu katıldı.

Limanlarda bulunan vinç operatörlerinin eğitilmesi bu sayede Türkiye ve yurtdışında kalifiye eleman olarak istihdam edilmesinin hedeflendiği projenin toplam bütçesi 1.038.058 TL olarak açıklandı. Proje bütçesinin 682.195,64 TL’lik kısmını MARKA karşılayacak.

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, uygulanacak projeyle ilgili bilgi verirken, bunun için bir simülasyon merkezi kurulacağını, bu merkezde katılımcıların simülasyon üzerinde liman işletmeciliği ve araç-gereç kullanımı konusunda tecrübe edineceğini anlattı. Proje ile Türkiye’de ki liman işletmelerinin büyük çoğunluğunun bulunduğu Kocaeli’nde hem teorik hem pratik limancılık eğitim hizmetlerini sunabilecek bir ‘Kariyer port mükemmeliyet merkezi’ kurmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Zeytinoğlu “Pratik eğitimlerden kastımız, liman işletmeciliğine yönelik simülasyon eğitimleridir. Bu merkez, ihtiyaç duyulan nitelikli istihdamı karşılamak amacıyla, yalnızca mevcut çalışanlara değil, bu alanda çalışmak isteyen kişilere de eğitimler verecek” dedi.

Türklim Yönetim Kurulu Kocaeli Meclis Üyesi Mustafa Kenan Selçuk öncelikle 12 ayrı liman işletmesinde bu eğitimleri başlattıklarını söyledi. Liman işletmelerinin işçi ihtiyacını karşılayacak projede ilk adımın Kocaeli’nde atıldığını belirten Selçuk, kendi alanında özgün hizmet veren 35 liman bulunduğunu ve bu limanların çalışmalarında kalifiyeli personel ihtiyacını da eğitimle aşacaklarını söyledi.

Tören Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Marka Genel Sekreteri Mustafa Ayhan ve Türklim Yönetim Kurulu başkanı Mustafa Kenan Selçuk’un ,“Liman İşletmelerinde Nitelikli İşgücü  ile İş Verimliliği ve Etkinliği  Modelimizle Türkiye’de Öncü Oluyoruz” projesini imzalamasıyla sona erdi.

kocaeliegitim1.jpgkocaeliegitim2.jpgkocaeliegitim3.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3643 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.