1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Limasol Limanı'nda özelleştirme karşıtı grev başladı
Limasol Limanı'nda özelleştirme karşıtı grev başladı

Limasol Limanı'nda özelleştirme karşıtı grev başladı

Limasol Limanı çalışanları, limanın ticari kısmıyla ilgili özelleştirme yasa tasarısının görüşülmesinin ertelenmesi talebiyle süresiz greve başladılar.

A+A-

Güney Kıbrıs’ta sağlık sektöründe yaşanan grevin ardından, şimdi de Limasol Limanı çalışanlarının dün sabah süresiz grev başlattığı bildirildi.

Simerini gazetesi, Limasol Limanı çalışanlarının, limanın ticari kısmıyla ilgili özelleştirme yasa tasarısının görüşülmesinin ertelenmesi talebiyle süresiz grev başlattıklarını yazdı.

Gazete, grevcilerin, durumu protesto etmek için Perşembe günü Meclis’e gitme tehdidinde bulunduklarını ekledi.

Rum Ulaştırma, İletişim ve Bayındırlık Bakanı Marios Demetriades, bu ayın sonuna kadar Bakanlığın Kıbrıs'ın en büyük limanı olan Limasol limanı’nın ticarileştirilmesi için sunulan ihaleciyi seçeceğini açıklamıştı. Bakan, limanın ticarileştirilmesi ve özel yatırımcıların gelmesini “gecikmiş ” olarak nitelendirmişti.

Bakan Demetriades, Kıbrıs'ın en büyük limanı olan Limasol limanı'nın ticarileştirilmesi için açılan ihalelere 14 teklif sunulduğunu ve ihale sürecinin tamamlandığını söyledi. Bakan, Konteyner Terminali için altı, deniz hizmetleri için üç ve çok amaçlı terminal için beş teklif sunulduğunu açıklamış ve “Şu an son aşamada bulunuyoruz ve ihaleler değerlendirme komitesi tarafından değerlendiriliyor” diye açıklamalarda bulunmuştu.

“Bu iki yıl önce başlayan büyük bir çaba”

İhalecinin seçilmesinin ardından Rum Meclisinin prosedürü onaylayacağını ifade eden Bakan, bunun 31 Mart tarihine kadar yapılmasını beklediğini belirtmişti.

Demetriades devamla, ihalecinden bir bonus olacağını ve bunun devlet geliri olacağını ancak kamu gelirlerinin büyük bir kısmı devlete ödenen yöneticinin kârının bir oranından olacağını açıkladı.

Bakan, Kıbrıs'ın söz konusu sistemi seçilerek, ek işlemler çekmek ve yöneticiye daha fazla esneklik vermeyi hedeflendiğini söyledi.

Liman'ın şu anki operasyonunun ideal olmadığını kabul eden Bakan Demetriades, “devam edilen liman operasyonlarının genişlemesi ile birlikte özel bir yatırımcı çekerek, daha fazla işlemleri çekmek mümkün olmasını diliyoruz” dedi ve böylece devlet ve Limasol ekonomisine önemli bir katkı olacağını söyledi.

Bakan, aynı zamanda, istihdam yaratılacağını ve çalışan kişilerin sayısında bir artış kaydedileceğini belirtti.Demetriades, devamla, Rum Meclisi'nin onaylanmasının ardından özel yöneticinin yıl sonuna kadar devralmasını kolaylaştırmak amacıyla Limasol limanı'nın 6 – 9 aylık bir süre için Kıbrıs Liman Dairesi ve özel yönetici tarafından ortak yönetimi altında faaliyet göstereceğini belirtmişti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 6256 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.