1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Limasol Limanı'ndan sonra Larnaka Limanı da özelleştiriliyor
Limasol Limanı'ndan sonra Larnaka Limanı da özelleştiriliyor

Limasol Limanı'ndan sonra Larnaka Limanı da özelleştiriliyor

Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Marios Demetriades, Larnaka Limanı`nın özelleştirilmesiyle ilgili ihale sürecinin 2016 yılında yer alınmasının beklendiğini ve Kıbrıs hükümetin konuyla ilgili çalışmalarına devam ettiğini açıkladı.

A+A-

Bakan Demetriades, Larnaka Limanı'nın özelleştirilmesi  ile ilgili danışmanların göreve başladığını  söyledi. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Larnaka Limanı için, Ernst & Young Société d'Avocats ortak girişimi firması ve Yunan SALFO & Associates SA danışmanlık şirketi ile işbirliğinde bulunacak. Demetriades, “Şu an yatırımcıları bulmaya odaklandık. Biz  proje hazırlayan danışman değil,  yatırımcı bulacak danışman istiyoruz” dedi.

Larnaka için tüm çalışmalar hız kesmeden devam ediyor

Demetriades, “Larnaka Limanı ve Marina projeleri için işe alınan danışmanlar ile pazartesi günü ilk toplantımızı yaptık. Limasol Limanı'nın ticarileştirilmesi ile ilgili sürecinin başarılı tamamlanmasının ardından Larnaka Limanı için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Larnaka Limanı'nın özelleştirmesinin  geçen yıldan ertelenen bir proje olduğunu açıklayan Bakan, “ancak söz verdiğimiz gibi, tüm süreci değerlendirdik ve bu projenin devam etmesi önemlidir ve söz konusu projenin başarılı olmasını arzuluyoruz” dedi. 

Bakan, hükümetin Larnaka Limanı ve Marina projeleri sırasında Larnaka sakinlerine  proje ile ilgili bilgi verileceğini de açıkladı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 6515 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.