1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Limni seferleri 24 Haziran’da
Limni seferleri 24 Haziran’da

Limni seferleri 24 Haziran’da

Çanakkale ile Yunanistan’ın Limni Adası arasındaki deniz otobüsü seferleri 24 Haziran tarihi itibariyle başlıyor.

A+A-

Geçen pazartesi günü Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık ile Yunanistan’ın Midilli Adası Valisi Pavlos Vogiatzis’ın Çanakkale ve Limni arasında deniz otobüsü seferleri düzenlenmesi için imzaladığı protokolün ardından GESTAŞ A.Ş. harekete geçti. GESTAŞ A.Ş.’nin yönetim kurulu toplantısında, iki kara arasındaki ulaşım ile ilgili kararlar alındı. Buna göre, Çanakkale- Limni seferlerinin 24 Haziran tarihi itibariyle başlayacağı bildirildi.

GESTAŞ A.Ş. Genel Müdürü Hasan İlhan Yürükçü, Çanakkale’de Kepez Limanı ile Limni’de Myrina Limanı arasındaki 70 millik mesafede gerçekleşecek seferlerin 300 yolcu kapasiteli Conkbayırı adlı deniz otobüsü ile yapılacağını açıkladı. Yürükçü, “Seferler 24 Haziran’da başlayıp Eylül ayına kadar devam edecek. Perşembe, Cuma ve Cumartesi olmak üzere haftada üç gün yapılacak ulaşımda, deniz otobüsümüz sabah 07.00’de Myrina Limanı’ndan kalkarak Kepez’e ulaşacak. Dönüş akşam 19.00’da olacak. Fiyat tarifesi ise, tek yön 50 euro, gidiş-dönüş 80 euro olarak belirlendi. 0- 7 yaş aralığındaki çocuklardan para alınmayacak. Ayrıca, grup halindeki geliş ve gidişlerde çeşitli indirimler uygulanacak” dedi.

Vize Kalkabilir

Kepez’den Midilli’ye 2 ile 2.5 saat arasında ulaşmayı planladıklarını belirten Yürükçü, Yunan adalarının ana karaya uzak olması nedeniyle, ihtiyaçların giderilmesi anlamında seferlerin Çanakkale turizmi ve ticareti açısından büyük fayda sağlayacağını söyledi. Türk vatandaşlar için vize zorunluluğu bulunduğunu hatırlatan Yürükçü, AB ülkelerinden gelenlerin Yunanistan’a vizesiz geçiş yapabileceğini kaydederek, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamalar doğrultusunda yeşil pasaport ve günü birlik ziyaretler için önümüzdeki 1-2 ay içerisinde vize uygulamasının kalkacağını ümit ediyoruz” diye konuştu.

Hürriyet

Bu haber toplam 963 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.