1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. SEFİNE TERSANESİ

  4. LMG Marin'den Akdeniz için ilk LNG yakıtlı feribot tasarımı
LMG Marin'den Akdeniz için ilk LNG yakıtlı feribot tasarımı

LMG Marin'den Akdeniz için ilk LNG yakıtlı feribot tasarımı

LMG Marin, İtalyan armatör Caronte & Tourist ile büyük çift uçlu feribot için sözleşme imzaladı.

A+A-

Hüseyin Altay Yontan / Vira Haber

LMG Marin, LNG (Liquefied Natural Gas - Sıvılaştırılmış Doğal Gaz) yakıtlı tahrik alanındaki yenilikçi ve verimli feribotların tasarımı için lider olarak tanınıyor. 

LMG 290-DEG tasarımı, 133 metre uzunluğunda ve 21,5 metre genişliğinde, 2 araç güvertesinde 290 araç ve yaz aylarında 1500 / kış aylarında 900 yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak. Tahrik gücü, 3 çift yakıtlı motor kullanan bir gaz-elektrik sistemine dayalı olacak.

İmzası atılan bu feribot projesi, Türkiye'de bulunan Sefine Tersanesi tarafından inşası gerçekleştirilecek. 2018 yılında teslim edilmesi planlanan LMG 290-DEG tasarımlı feribot, Akdeniz'de çalışacak olan ilk LNG yakıtlı feribot olma özelliğini taşıyacak.

Feribot, sıkı bir düşük yakıt tüketimi hedefi ararken, zorlu operasyonel gereksinimlerini karşılamak için gemi sahibi ile yakın diyalog içinde geliştirildi. Üretimi gerçekleştirilecek olan feribotun, özellikle çok yüksek akım eğilimli bir bölge olan Villa San Giovanni ve Messina arasında çalışmak üzere optimize edildiği belirtiliyor. EU Class B sertifikası sayesinde Aeolian Adaları gibi daha açık sefer bölgelerinde de çalışabilecek.

messina_maps.png

Bu haber toplam 4234 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum