1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. "Lojistik Yönetimi ve Hukuki Boyutu" paneli gerçekleştirildi
"Lojistik Yönetimi ve Hukuki Boyutu" paneli gerçekleştirildi

"Lojistik Yönetimi ve Hukuki Boyutu" paneli gerçekleştirildi

Beykoz Üniversitesi ve İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu işbirliği ile 3 Mart 2017 tarihinde, “Lojistik Yönetimi ve Hukuki Boyutu” konulu bir panel gerçekleştirildi.

A+A-

Beykoz Üniversitesi Kavacık Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen panelin açılış konuşmalarını İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, Beykoz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ruhi Engin Özmen, Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Egemen Gürsel Ankaralı yaptı.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, açılış konuşmasına Beykoz Üniversitesi’nin kurulmasından ve Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun Beykoz Üniversitesi’ne bağlanmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek başladı. Lojistik Yönetimi ve Hukuki Boyutu Paneli’nin sektör açısından büyük önem taşıdığını belirten Durakoğlu, “Taşıma hukukundan, lojistik hukukuna dönüşüm Türkiye için bir zorunluluk. Lojistik hukuku ise ticaret hukuku başta olmak üzere iç hukuk ve uluslararası hukuku da kapsayan geniş bir alan. Bu alanda yapılan çalışmalar ve düzenlemeler sektör açısından büyük önem taşıyor” dedi.

beykozuniversitesi_1.jpg

Beykoz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ruhi Engin Özmen ise konuşmasında, lojistik sektörünün Türkiye’nin stratejik planlarında önemli bir yere sahip olduğunu, sektörde yaşanan hukuki sorunların ise iç ve uluslararası hukuktan kaynaklandığını belirterek, “30 yıl içinde yer aldığım bu sektörde, bu iki alandaki sorunlar çözülmeden lojistik sektörünün gelişmesi mümkün değildir. Vize ve geçiş belgeleri konusunda Avrupa Birliği’nin (AB) engelleri, çok modlu taşımadan kaynaklanan hukuksal sorunlar, bilirkişi tayininden kaynaklanan sorunlar, sigorta ve taşıma hukukunun çatıştığı noktalar, çalışma barışı konusunda yapılacak düzenlemeler en önemli başlıklar. Bu alanları hem sektörde faaliyet gösteren firmalar hem de sektör temsilcileri yakından takip eder, talep ederler ise çözüm mümkün” dedi. Özmen, paneli İstanbul Barosu ile birlikte düzenlemekten duydukları memnuniyeti de dile getirdi.

Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman ise açılış konuşmasında Beykoz Üniversitesi’nin lojistik alanında yaptığı çalışmalar ve bugüne dek yetiştirdiği insan kaynağından söz ederek, “Yakın bir gelecekte Beykoz Üniversitesi’nde Lojistik Araştırma ve Uygulama Merkezi kuracağız. Bu merkezde İstanbul Barosu ile hukuksal alanda çok önemli çalışmalar yapabileceğimize inanıyorum. Bugün gerçekleştirdiğimiz panel, üniversite olduktan sonra yaptığımız ilk etkinlik olma özelliğine sahip ve bu etkinliği bundan böyle İstanbul Barosu ile birlikte gerçekleştireceğimiz etkinliklerin bir başlangıcı olarak görüyorum” dedi.

İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Egemen Gürsel Ankaralı da komisyonun çalışmalarından söz ederek, “Lojistik ve hukuk ayrılmaz iki konu ve yan yana ilerlemeli. Bugünkü panel, hem komisyonunun bu alandaki çalışmalarının bilinmesi için büyük önem taşıyor. Beykoz Üniversitesi’ne böyle bir panelin düzenlenmesine yönelik desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

beykozuniversitesi_2.jpg

Panel daha sonra iki oturum ile devam etti

Panelde ilk oturumun başkanlığını Beykoz Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şakir Ersoy yaptı. UTİKAD Genel Sekreteri Cavit Uğur, İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Üyesi ve Beykoz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Avukat Burcu Çotuksöken, Beykoz Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ezgi Uzel Aydınocak, “Lojistik Mevzuatı, Uygulamalar ve Gelecek, Lojistik Sektöründe Asıl İşveren Alt İşveren İlişkisi ve Bu İlişkiden Doğan Davaların Yargıtay Kararlarına Yansıması ve Tehlikeli Maddelerin Taşınması ile İlgili Kurallar, Uygulamadan Kaynaklanan Sorunlar, Mevzuat ve  ADR Karşılaştırması” konularında konuştu.

İkinci oturumun konuşmacıları ise Av. Egemen Gürsel Ankaralı, Yard. Doç. Dr. Türkay Özdemir, Prof. Dr. Kerim Atamer idi. Konuşmacılar, “CMR Konvansiyonu ve CMR Sorumluluk Sigortaları, Montreal Konvansiyonunda Hava Taşıyıcısının Sorumluluğu, Karma Taşımalar” konuları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3550 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.