1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. AMBARLI LİMANI

  4. Maersk’ün Ambarlı’daki tek uğrağı Marport
Maersk’ün Ambarlı’daki tek uğrağı Marport

Maersk’ün Ambarlı’daki tek uğrağı Marport

Arkas ve TIL ortaklığında kurulan, Türkiye’nin en fazla konteyner elleçlenen limanı olan Marport, daha büyük gemilerin yanaşabilmesi ve limanın kapasitesinin artırılması amacıyla devam eden altyapı ve terminal yatırımlarının meyvesini topluyor. Maersk, Am

A+A-

Dünyanın en büyük konteyner taşımacılığı hattı Maersk, Şubat ayı itibariyle Ecumed ve Middle East olmak üzere iki servisi ile daha Marport’a uğrak yapmaya başladı. Böylece Maersk’ün İstanbul Ambarlı’da tek uğrağı Marport oldu.

Marport Tevsi Projesi kapsamında 2 milyon TEU olan yıllık konteyner elleçleme kapasitesini 2 milyon 300 bin TEU’ya çıkarmak ve daha büyük gemileri ağırlamak için başlattığı yatırımlar neticesinde dünyanın en büyük gemi lerine sahip Maersk ile anlaştı. Maersk’ün Ecumed servisinin ilk gemisi Maersk Buton, Şubat ayında Marport’a yanaştı. Arkas Holding Liman ve Terminal İşletmeleri Grup Başkan Yardımcısı Özgür Kalelioğlu, geminin Marport’a ilk kez yanaşması nedeniyle geminin kaptanı Ivan Poleshko’ya plaket takdim etti.

Kalelioğlu; “Türkiye’nin 2023 ihracat hedefi 500 milyar dolar ise hepimiz hedefe varılması için çalışmalıyız. Biz, liman altyapısını buna hazırlamaya çalışıyoruz. Dünyada gemi boyları hızla büyüyüp kapasiteleri artıyor. Marport’un su derinliği bugün maksimum 16.5 metre. Halihazırda Türkiye’ye gelen en büyük konteyner gemileri olan 399 metre uzunluğundaki 16.000 TEU ve üzeri kapasiteli gemilere hizmet verebiliyor. Ama burada bırakmıyoruz ve yatırımlarımıza devam ediyoruz.Bu yatırımların karşılığını görmekten ve dünyanın en büyük konteyner hattı Maersk’ün gemilerini ağırlıyor olmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

ViraHaber.com
 

Bu haber toplam 6054 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.