1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Maria S. Merian Arkas'ı seçti
Maria S. Merian Arkas'ı seçti

Maria S. Merian Arkas'ı seçti

Arkas, geminin acentelik hizmeti kapsamında Haydarpaşa Limanı’na geliş ve gidişlerde tüm resmi işlemlerinin yürütülmesinden sorumlu oldu.

A+A-

Almanya’nın en modern araştırma gemisi Maria S. Merian Akdeniz ve Karadeniz’de yapacağı çalışmalar için Nisan ayında Türkiye’ye geldi. İstanbul’da ikmal limanı olarak Haydarpaşa’yı seçen Maria S. Merian, Haydarpaşa uğrağında acentelik hizmetini Arkas Denizcilik’ten aldı. Arkas, geminin acentelik hizmeti kapsamında Haydarpaşa Limanı’na geliş ve gidişlerde tüm resmi işlemlerinin yürütülmesinden sorumlu oldu. Karadeniz’deki faaliyetlerini tamamlayan gemi, Akdeniz’de çalışmalarını sürdürüyor. Geminin İstanbul’a ikinci uğrağını Temmuz ayında yapması planlanıyor.

Tam donanımlı bir gemi

21 kişiden oluşan mürettebata ilaveten, 22 kişilik bilim adamı ekibi de bulunan gemide birkaç tane laboratuar mevcut. Gemide bilimsel araştırmalar için gerekli olan ekipmanlara ayrılmış 150 ton kapasiteli bir oda yer alıyor. 94,80 metre uzunluğunda, 19,20 metre genişliğinde ve maksimum 6,50 metre derinliğinde olan gemi 15 knots hız yapabiliyor. Maria S. Merian Akdeniz ile Karadeniz arasındaki oksijen yoğunluğu değişiminin ekosisteme etkisi konusunda veri toplama amaçlı jeolojik ve biyolojik ölçümlemeyi içeren bilimsel çalışma yapacak ve nihai araştırma raporunu Türkiye’ye gönderecek.

 

 

Virahaber

Bu haber toplam 1098 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.