1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Marmara Denizi korumaya alınmalı, yoksa...
Marmara Denizi korumaya alınmalı, yoksa...

Marmara Denizi korumaya alınmalı, yoksa...

MAREM Proje lideri Levent Artüz, "Eğer önlem alınmaz ise en iyimser tahmin ile on yıl sonra bu yarıda da korunacak pek bir şey bulamayacağız" diyor.

A+A-

Nilay Vardar / Bianet

Marmara Denizi’nin Değişen Oşinografik Şartlarının İzlenmesi Projesi (MAREM), Marmara Denizi’nin batı kesiminin “doğa koruma alanı" olarak tescil edilmesi için kampanya başlattı.

Bir ülkenin tek başına sahip olduğu tek deniz olan Marmara Denizi'nin batısı planlanan kömür ve doğalgaz termik santralleri, gemi söküm ve metalürji tesisleri, kül depolama alanları ve çimento fabrikaları ile büyük tehdit altında.

Bu sebeple MAREM, change.org'da başlattığı kampanyada Marmara Denizi’nin batı kesiminde, kuzeyde Tekirdağ/Kumbağ ve güneyde Kapıdağ Yarımadası’nın (Kapıdağ yarımadası kuzey sahilleri de dahil olmak üzere) batısında kalan denizel alan ve bu alanın sahil ve karada uzantısı da dahil olmak üzere “doğa koruma alanı" olarak tescil edilmesini istiyor.

Doğa koruma alanı ne demek?

"Doğal çevrenin koruma ve inceleme amaçlarıyla korunduğu alan. Bu alanlar, bilim ve eğitim bakımından önem taşıyan, nadir bulunan, tehlikeye maruz kalan ve kaybolmaya yüz tutmuş ekosistemler, türler ve doğal olayların meydana getirdiği seçkin örnekleri içeren ve kesinlikle korunması gerekli olup, sadece bilimsel ve eğitsel amaçlarla kullanılmak üzere ayrılmış doğa parçalarıdır."

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1436 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.