1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Marvel, Vietnam ve Çin tersanelerini Türkiye'ye taşıdı
Marvel, Vietnam ve Çin tersanelerini Türkiye'ye taşıdı

Marvel, Vietnam ve Çin tersanelerini Türkiye'ye taşıdı

Marvel Denizcilik, Çin’den Chengxi Shipyard ile Vietnam’dan Pha Rung Shipyard’ın Türkiye temsilciliğini aldı. Her iki tersane de daha önce Türk gemilerine tamir hizmeti vermişti.

A+A-

Yaşar Özer / Vira Haber
twitter: @yasarozer8

Marvel Danışmanlık ve Denizcilik A.Ş., denizcilik sektöründe önemli bir atılım yaptı. Chengxi Shipyard ve Pha Rung Shipyard’ın Türkiye temsilciliğini yapacak olan Marvel Denizcilik’in anlaşma kapsamındaki faaliyetlerinin; tamir, DD ve SS ile ilgili tüm işlemleri, ayrıca yeni inşa anlaşmalarını kapsayacağı belirtildi. Her iki tersanede de tamir ve dizaynlar için yeni inşa fiyatları alabilme imkanının mevcut olduğu kaydedildi. Hem Chengxi Shipyard, hem de Pha Rung Shipyard, Türk gemilerine hizmet vermişti.

Chengxi Shipyard (Çin)

Tamir, gemi geri dönüşüm ve yeni inşa konularında Çin’deki en büyük tersanelerden biridir. Tersane, 35 bin, 39 bin ve 45 bin DWT'luk dökme yük gemileri, ‘Dolphin64’ ve panamax tipi gemilerde, ayrıca her tonajda kimyasal tanker inşasında çok tecrübesi olan bir tersanedir.

Marvel Denizcilik yetkilileri, Chengxi Shipyard’dan yeni inşa teklifleri getirmek için belli dizaynlar üstünde çalışma yaptıklarını ve yakında fiyatlandırmayı Türk armatörlerine sunacaklarını belirtti. Marvel Denizcilik yetkilisi Serdar Çolak, kredilendirme bilgilerini de Türk armatörlerine sunacaklarını ifade etti.

Pha Rung Shipyard (Vietnam)

Pha Rung Shipyard ise özellikle 6 bin 500 ve 34 bin DWT arası dökme yük gemilerinin ve kimyasal tankerlerin inşasında ihtisaslaşmış ve elinde bu tonajlar için kendi dizaynları olan bir tersanedir. Özellikle 5 bin ve 16 bin DWT arası koster inşasında rekabetçi fiyatlar verebilecek bir tersanedir. Bu konuda çıkartılacak maliyetleri tespit için çalışma başlatmış olduklarını belirten Serdar Çolak, hedeflerinin Türk armatörlerine koster filosunun yenilenmesi konusunda cazip bir teklif sunmaya çalışmak olduğunu belirtti.

Her iki tersanede de tamir servisleri son derecede modern tesislerde veriliyor. Marvel Denizcilik firması, talep halinde hem tamir, hem de yeni inşa teklifleri getirebilecek.

Bu haber toplam 3628 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.