1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mavi Marmara davası yarın görülecek
Mavi Marmara davası yarın görülecek

Mavi Marmara davası yarın görülecek

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Mavi Marmara Ceza Davası’nın 12. Duruşması 20 Eylül 2016 Salı günü saat 09:30’da Çağlayan Adliyesi’nde görülecek.

A+A-

İsrail Genelkurmay Dönem Başkanı Rau Gabiel Ashkenazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Maron, Hava Kuvvetleri İstihbarat Sorumlusu Avishay Levi ve İsrail İstihbarat Başkanı Amos Yadlin'in sanık olarak yargılandığı Mavi Marmara Ceza Davası'nın 12. duruşması yarın Çağlayan Adliyesi'nde yapılacak.

Davada, İsrail Genelkurmay Dönem Başkanı Rau Gabiel Ashkenazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Maron, Hava Kuvvetleri İstihbarat Sorumlusu Avishay Levi ve İsrail İstihbarat Başkanı Amos Yadlin sanık olarak yargılanıyor. Bu dört sanık hakkında kırmızı bültenle INTERPOL vasıtasıyla yakalanmaları için karar çıkmıştı. Mavi Marmara gemisine İsrail'in yapmış olduğu saldırı ve katliamda hayatını kaybeden 10 şehidin aileleri davanın her duruşmasını takip ediyor. Bu duruşmada da mahkeme salonunda olacaklar. Ayrıca, İsrail saldırısında ölümcül derecede ağır yaralanan biri Filistinli diğerleri Türkiyeli 56 kişi, dünyaca ünlü solcu aktivistler, gemilerdeki Filistinliler, birçok devletten milletvekillerinin de aralarında olduğu toplam 430 Türkiyeli mağdur ile 37 ülkeden 318 kişi olmak üzere toplam 748 mağdur ve suçlardan zarar gören gerçek kişi ve birçok tüzel kişi mağdur da bu davanın tarafı ve takipçisi. Öte yandan şu anda İsrail zindanlarında olan Mavi Marmara yolcusu Filistinli lider Şeyh Raid Salah ile Mısır zindanlarında olan ve Şehit Esma Biltaci'nin babası Mavi Marmara yolcusu Mısırlı lider Muhammed Biltaci de bu davada müştekiler arasında yer alıyor. Davanın en ilginç sahiplerinden biri de ilk duruşmada ifade veren Joe Maedors. Joe Maedors, 1967 yılında ABD gemisi Liberty'de İsrail'in saldırısına uğramış ve yaralanmıştı. Maedors bu mahkemede adaletin yerini bulacağına olan inancı ile bu davanın sıkı bir takipçisi. Sanıklar, kasten adam öldürme, işkence, kasten adam öldürmeye teşebbüs, nitelikli kasten yaralama, kasten yaralama, nitelikli yağma, deniz ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma, nitelikli mala zarar verme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, eziyet suçlarını azmettirme suçlarından yargılanmaktalar. Yabancı mağdurlar, yabancı avukatları ile bu davayı sürekli takip ediyorlar. 

Bu haber toplam 1863 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.