1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Mersin Limanı dünyanın en büyük limanı olacak
Mersin Limanı dünyanın en büyük limanı olacak

Mersin Limanı dünyanın en büyük limanı olacak

Mersin’de PSA-Akfen tarafından işletilen Mersin Uluslararası Limanı (MIP), genişleme çalışmalarıyla birlikte dünyanın en büyüğü olma yolunda ilerliyor.

A+A-

Yakın zamanda dünyanın en büyük konteyner gemilerinin uğrak noktası olması beklenen Mersin Limanı’nın, direkt seferlerin açılması ile Orta Doğu ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinin de ana limanı haline gelmesi bekleniyor.

Genişleme Projesi kapsamında toplam 480 metre uzunluğunda yeni bir rıhtım inşaatının yapıldığı limanda, geri sahada oluşturulan 106 bin metrekarelik alan yeni terminalin stok sahası olarak hizmet veriyor. Rıhtım üzerinde kullanılan 49 metre yüksekliğinde 4 adet dev rıhtım vincinin kapasitesi ise toplam 800 bin TEU. (34 metreküplük taşımacılık birimi) 2007 yılında işletim hakları karşılığı ödenen 755 milyon dolara ilaveten bugüne kadar toplam 250 milyon TL’lik yatırım yapılan MIP’de şu anda inşaatı devam eden Genişleme Projesi kapsamında harcanan 170 milyon dolarile toplam yatırım bedeli 1 milyar doların üzerine çıkacak.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 6751 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.