1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Mersinli yüzücü 26 yıllık rekoru kırdı
Mersinli yüzücü 26 yıllık rekoru kırdı

Mersinli yüzücü 26 yıllık rekoru kırdı

Mersin Deniz Ticaret Odası’nın büyük destek verdiği Mersin Doruk İhtisas Spor Kulübü yüzücüsü 13 yaşındaki Yiğit Aslan, İtalya’da katıldığı 200 metre yarışlarında serbest stilde yakaladığı 2.01.97’lik derecesiyle ünlü yüzücü Derya Büyükuncu’nun 26 yıldır

A+A-

4 yıl önce kursla tanıştığı yüzmede kısa sürede birçok başarılara imza atan 13 yaşındaki genç yüzücü Yiğit Aslan, Anadolu Yıldızlar Ligi yarı finallerinde 400 metre serbest stilde kırdığı Türkiye rekorunun ardından, İtalya’da katıldığı 200 metre yarışlarında serbest stilde yakaladığı 2.01.97’lik derecesiyle ünlü yüzücü Derya Büyükuncu’nun 26 yıldır kırılamayan 2.03.86’lık rekorunu kırdı. Spor yaşamını Mersin Deniz Ticaret Odası’nın destekleriyle Mersin Doruk İhtisas Spor Kulübü’nde sürdüren Yiğit Aslan’ın hedefi 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda boy göstermek.

Yüzmeyi çok sevdiğini ve 4 yıl önce kursla başladığı yüzmeyi yaşının yettiği yere kadar sürdürmeyi arzuladığını belirten genç yüzücü Yiğit Aslan, hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılmak ve 2024 Yaz Olimpiyatları’ndan da madalyayla dönmek olduğunu dile getirerek, kendilerine destek veren ailesine, Mersin Deniz Ticaret Odası yöneticilerine ve antrenörlerine teşekkür etti.

Yiğit’in antrenörü Ebru Gençay da sporcusuyla gurur duyduğunu belirterek, Yiğit Aslan’ın yüzmeye kendisiyle başladığını, şimdilerde ise Kayseri’de Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde İtalyan antrenör Corrado Rosso’yla çalıştığını söyledi. Küçük yaşta rekorlarla tanışan Yiğit’ten umutlu olduğunu dile getiren Gençay, bu tür sporcuların desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bir zamanlar yüzme havuzu olmayan ancak günümüzde spor kenti haline gelen Mersin’den böylesine başarılı sporcuların çıkmasının kendilerini gururlandırdığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı ise Yiğit Aslan’ın geleceğin başarılı yüzücülerinden biri olacağına inandığını söyledi. Sporda başarının desteklerle arttığına vurgu yapan Tarakçı, Yiğit Aslan’a destek veren Mersin Deniz Ticaret Odası ve Mersin Doruk İhtisas Spor Kulübü yöneticilerine teşekkür etti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2824 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.