1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. METİN KALKAVAN

  4. Metin Kalkavan: "Oyunu iyi kurmak lazım"
Metin Kalkavan: "Oyunu iyi kurmak lazım"

Metin Kalkavan: "Oyunu iyi kurmak lazım"

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı, dünyada denizcilikte yeni eşikler oluştuğunu belirterek "Oyunu iyi kurmak lazım" dedi.

A+A-

Vira Haber / Özel

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, DTO'nun bugün gerçekleştirilen Kasım ayı olağan meclis toplantısında konuştu. Kalkavan DTO'nun Fındıklı'daki merkezinde yapılan toplantıda, meclis üyelerinin dile getirdiği sorunlara cevap verdi. Birçok komite olduğunu ve komitelerden gelen harcamalara özellikle dikkat ettiklerini belirten Kalkavan, deniz turizmini de çok geniş yelpazede desteklediklerini söyledi.

"Olay ülke menfaati olunca her şeyi bir kenara bırakmalıyız"

"Ticarette kızmak yok. Olay ülke menfaati olunca her şeyi bir kenara bırakmalıyız" diyen Kalkavan, "Dünyada denizcilikte yeni eşikler oluştu. Bugün geldiğimiz noktada, ayakta kalmak, pozisyonumuzu kaybetmemek, büyüyen dünya pastasında pay almak gibi sorumluluklarımız var" dedi.

Konuşmasında "15 Temmuz başarılı olsaydı ben de dahil birçoğumuz içeride olacaktı" ifadesini kullanan Kalkavan, birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekti. "Türkiye şartlarında en büyük hedefimiz tam yol ileri gitmek olmalı" diyen Kalkavan, "Bireysel davranmak doğru değil. Rakibimizin kazanmasından mutsuz olmamalıyız. 'Onun olsun, benim de olsun' anlayışına sahip olmamız gerekiyor. Bu sektör, kendi içinde verdiği krediyle dönüyor. O yüzden 'kim kazanırsa kazansın, yeter ki bu ülkenin vatandaşları kazansın' dememiz lazım. Özellikle 15 Temmuz'dan sonra bunu söylemek çok daha önemli" diye konuştu.

virahaber.com

Bu haber toplam 2092 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.