1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. METİN KALKAVAN

  4. Metin Kalkavan'dan sektöre bankalar hakkında tavsiye
Metin Kalkavan'dan sektöre bankalar hakkında tavsiye

Metin Kalkavan'dan sektöre bankalar hakkında tavsiye

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, DTO meclis toplantısında bankaların denizcilik sektörüne teminat vermemesi hakkında konuştu. “Devlet ciddi bir şekilde bu sorunu yumuşattı” diyen Kalkavan, bankalar hakkında tavsiyede bulundu.

A+A-

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın mayıs ayı olağan meclis toplantısı, DTO’nun Fındıklı’daki merkezinde yapıldı. Toplantıda konuşan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, bankaların denizcilik sektörüne teminat vermemesi ile ilgili, “Destek için başvurduğunuz bir banka ‘hayır’ diyebilir, fakat az da olsa mutlaka bankalarla çalışmaya çalışın” dedi.

“Bankalar yoluyla Kredi Garanti Fonu’ndan ısrarla faydalanmaya çalışmak lazım” diyen Kalkavan, “Burada zaman zaman mecliste de dile getiriliyor. Eski dönemler bitti. Devlet artık sermaye vermiyor. Bedava para da dağıtmıyor. Ben kriz olduğundan beri ısrarla buradan anlatmaya çalışıyorum. Bir kazanmak var, bir de elindekileri kaybetmemek var. Çoğumuz kazanmaya oynuyor. Bu çok ciddi bir zarar verir. Ana sorunumuz devamlı olarak kazanmaya oynamak, zamana oynamak. Denizcilik sektöründe birçok armatörün ortadan kaybolmasının ana sebebi, hep piyasaların düzelmesine oynamaları. ‘Devlet şu kadar destek versin’ gibi dönemler geride kaldı. Devlet yapacağını yaptı. Bankadan gelirsen yüzde 85 teminat veriyor, Eximbank’la ise yüzde yüze kadar çıkabiliyor. Bunun tek çözümü var, ya birleşeceksin ve havuza atacaksın, ya da inanacaksın. Burada da büyük bir risk alıyorsun. Büyük kaydedebilirsin.” diye konuştu.

Bu haber toplam 2464 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.