1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. Milli denizaltılar 2020'de teslim edilecek
Milli denizaltılar 2020'de teslim edilecek

Milli denizaltılar 2020'de teslim edilecek

Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, 6 adet denizaltı üzerinde çalışıldığını ve ilk teslimatların 2020'de olacağını söyledi. Demir, "Dünyanın en modern denizaltılarını yapıyoruz" dedi.

A+A-

Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, milli denizaltı projesiyle ilgili çalışmaları Sabah'a anlattı. Projeyle ilgili bilgi veren Savunma Sanayi Müsteşarı (SSM) Prof. Dr. İsmail Demir, 6 adet denizaltı üzerinde çalışıldığını ve ilk teslimatların 2020'de olacağını söyleyerek "Dünyanın en modern denizaltılarını yapıyoruz. Batarya sistemi, motor, jeneratör gibi şeyler yerli değil ama yerli olması için çalışıyoruz. İsmi henüz belli değil ama milli denizaltımız 66 metre uzunluğunda ve 6.3 metre çapında olacak. 300 kişinin çalıştığı projede 330 elemana daha ihtiyaç var" diye konuştu.

İsmail Demir şu açıklamaları yaptı:

"Almanya'sız da yaparız"

"Ermeni tasarısı nedeniyle Almanya ile ilişkilerimizi gözden geçireceğiz. Denizaltıyı Almanlar olmadan da yapabiliriz. Cumhurbaşkanımızın 'Dik duracağız, diklenmeyeceğiz' diye tabir ettiği durum burada da söz konusu. Savunma sanayi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tam destek verdiği bir alan. Başka ülkelerle dostane şekilde kazankazan prensibiyle çalışırız. Gerek İHA'lar, gerek denizcilik, gerekse diğer savunma sektörlerinden çok da kimsenin kaprisini çekecek durumda değiliz. Belki biraz geç olur, biraz daha çok terleriz ama bu işi yaparız."

"Yeni nesil MİLGEM'leri yapmaya devam ediyoruz. 2020'de 4 milli gemimiz denize inmiş olacak. Gemi bir kabuk. Bu kabuğun içini doldurmak, görev sistemlerini, haberleşme sistemlerini ve silahlarını yapmaktır önemli olan. Savunma sanayisinin kullanıldığı her üründe yerli sanayi ne kadar katkı sağlar, ne kadar işin içine girer şeklindeki bir boyutu her zaman masada tutuyor ve buna ağırlık veriyoruz."

"Yeni Milli Savunma Bakanımız ilave bir fırsat doğurdu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan gelen Fikri Işık'la teknoloji ve bilimin daha çok ön plana çıktığı bir dönemi yaşayacağız."

ViraHaber.com

Bu haber toplam 6016 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.