1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Milli sörfçü Dilara Uralp Türkiye şampiyonu oldu
Milli sörfçü Dilara Uralp Türkiye şampiyonu oldu

Milli sörfçü Dilara Uralp Türkiye şampiyonu oldu

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından Brezilya’nın Rio şehrinde yapılacak 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları için aday sporcu seçilen 19 yaşındaki Dilara Uralp, Urla’da düzenlenen yarışlarda Türkiye şampiyonu oldu.

A+A-

2016 Rio Yaz Olimpiyatları mücadelesinde İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin sponsor olduğu Dilara Uralp, 7-12 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılan RS:X Açık Türkiye Şampiyonası’nda bayanlarda Türkiye şampiyonu ve genel klasmanda da Türkiye 3.’sü oldu. Türkiye dışında Almanya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti’nden sörfçülerin katıldığı yarışların oldukça heyecanlı ve zorlu geçtiğini ifade eden Uralp, “Bayanlar klasmanında birinci, genel klasmanda da üçüncü olarak iki derece aldım. Yarışmaya yurtdışından gelen sporcularla daha önce de yarışmıştım. O yarışları benim önümde bitirmişlerdi. Urla'da ise çok iyi yarışlar çıkardım ve onları geride bıraktım. Performansımın oldukça arttığını gördüm. Bu da bana Rio yolunda moral verdi” diye konuştu.

UMMAN’DA YARIŞACAK

Milli takımla beraber 24 Eylül’de Umman’a gideceğini açıklayan Dilara Uralp, “Orada 10 gün kamp yapacağız. Türkiye’ye döndükten bir hafta sonra da yine Umman’ın başkenti Maskat’ta 2016 Yaz Olimpiyatları için kota yarışlarına katılacağım. 17 Ekim’de başlayacak yarışlar, Rio’ya gitmek için çok önemli. 2016 Mart ayında ise İspanya Palma Mayorka’da, Avrupa için son kota mücadelesinde Rio biletini almak için yarışacağım” dedi.

Virahaber.com

dilaral.jpg

Bu haber toplam 1541 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.