1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. 'Moderno WR 20' cep telefonu ile kumanda ediliyor
'Moderno WR 20' cep telefonu ile kumanda ediliyor

'Moderno WR 20' cep telefonu ile kumanda ediliyor

Yüzde 100 yerli ürün "Moderno WR 20" açık deniz balıkçı teknesi üretildi. Üstelik üretilen bu tekne 'akıllı tekne' olarak kayıtlara geçti.

A+A-

Mersin Sanayi Sitesi başkanı ve Moderno Mobilya’nın sahibi Mehmet Ali Güldağ, 2 yıl süren Ar-Ge çalışmaları sonunda bölgenin ilk açık deniz balıkçı teknesini üretti. Cep telefonu ile birçok özelliği kontrol edilebilen ‘akıllı teknenin’ seri üretimine yakında başlanacak.

Modern cihazlarla donatılan Moderno WR 20 Açık Deniz Balıkçı Teknesi’nin uzun süren Ar-Ge çalışmalarından sonra yüzde 100 yerli olarak üretildiğini söyleyen Mehmet Ali Güldağ, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle tasarım ve üretim aşamalarını tamamladıklarını söyledi. Bölgede bir ilk olma özelliği taşıyan Moderno WR 20 Açık Deniz Balıkçı Teknesi’nin, daha önce de Uluslararası Dünya Ticaret Merkezi İstanbul CNR Avrasya Boat Fuarı’na katıldığını kaydeden Güldağ, Mersin sanayisinin gücünü yansıtmaktan gurur duyduklarını söyledi. Güldağ, uzun yıllar tekne balıkçılığı yapmış biri olarak, açık deniz balıkçı teknelerinin nelere ihtiyaç duyduğunu tespit ettiklerini ve ‘hayal edilebilecek’ tüm özellikleri Moderno teknesine uyguladıklarını anlattı.

Tekne sahiplerinin yaşadığı birçok sorunu ortadan kaldırdıklarını savunan Güldağ, “Artık tekne sahipleri gönül rahatlığıyla il dışına ya da yurtdışına çıkacak. Çünkü akıllı tekneleri stand-by modunda onları bekleyecek. Akü boşalırsa tekne, akıllı teknolojisi sayesinde uyarı sinyali verecek ve müdahale edilebilecek. Makineleri istenilen senaryolarda çalıştırabilecek, tekne pompalarına müdahale edilebilecek. Cep telefonuyla sisteme müdahale edebilen tekne sahibi de nerede olursa olsun tıpkı teknenin içindeymiş gibi istediği her komutu uzaktan iletebilecek” dedi. Yakında seri üretime geçeceklerinin bilgisini veren Güldağ, Android işletim sistemi kullandıklarını ve wifi, bluetooth gibi bağlantı özellikleriyle tekneyi uzaktan kumanda edebildiklerini kaydetti.

'Bölgede öncü olacak çalışmalar yapıyoruz'

Moderno Mobilya ile ilgili de bilgi veren Güldağ, 1968 yılından bu yana mobilya üretimi yaptıklarını, 1992'den bu yana da iş çeşitliliğini artırdıklarını ifade etti. Üretimin yanı sıra, spesifik, kişiye özel tasarım içerikli ev ve villa dekorasyonu, proje üretimi, proje takibi, uygulama- müteahhitlik ve iç mimarlık hizmetleri verdiklerini dile getiren Güldağ, toplu ve seri üretimler anlamında orta ölçekli bir fabrika olduklarını vurguladı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 6392 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.