1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. MOL FSRU Challanger gemisi Türkiye’ye geliyor
MOL FSRU Challanger gemisi Türkiye’ye geliyor

MOL FSRU Challanger gemisi Türkiye’ye geliyor

345 metre boyundaki 264 bin metreküp LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) kapasitesine sahip MOL FSRU Challanger gemisinin bu ayın sonunda Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

A+A-

Türkiye, geçen yılın Aralık ayında yaşanan doğal gaz sıkıntısına çözüm olarak, dünyanın en büyük yüzer terminalini getiriyor. 264 bin metreküplük sıvılaştırılmış doğal gaz kapasitesi bulunan gemi, temelde ısınma ve enerji üretme için kullanılacak kaynağı Türkiye’ye sağlayacak. Güney Kore’den yola çıkan geminin, bu ayın sonunda Türkiye’ye varması bekleniyor.

İlk yüzer doğalgaz deposu Neptune, geçtiğimiz yılın Aralık ayında Aliağa ve Marmara Ereğlisi’ne getirilmişti. Bölgede yaşanan sert kış neticesinde, gaz talebinde adeta patlama yaşanmış ve özel elektrik santrallerinde ciddi üretim kısıntıları yaşanmıştı.

MOL FSRU Challanger gemisi, 264 bin metreküp LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) kapasitesine sahip. Tam boyu ise 345 metre. Bu LNG hacmi, Türkiye’nin bir günlük ortalama doğalgaz ihtiyacından fazla demek oluyor. MOL FSRU Hint Denizi’ni geçti ve batıya doğru yoluna devam ediyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 4258 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.