1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DENİZ HABER AJANSI - DENİZ HABER - DENİZ HABER TV

  4. “MSC For Me” ile oyunun kuralları değişiyor
“MSC For Me” ile oyunun kuralları değişiyor

“MSC For Me” ile oyunun kuralları değişiyor

MSC Cruises 9 Milyar Euro’luk yatırım planı kapsamında, suya inecek yeni nesil gemisi MSC Meraviglia ile dijital inovasyon programını hayata geçiriyor.

A+A-

MSC Cruises, dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olan ITB Berlin’de “MSC for Me” dijital inovasyon programını duyurdu. Daha önce Cruise sektöründe eşi görülmemiş bu inovasyon programı, 3 yıldan bu yana Deloitte Digital, Hewlett Packard ve Samsung gibi dünyanın lider 11 kuruluşunun dijital, teknoloji ve davranış bilimleri uzmanlarının katılımları sonucu geliştirildi. Bu program, ilk olarak Haziran 2017’de Akdeniz programına başlayacak olan MSC Meraviglia gemisi ile seyahat severlerin hizmetine sunulacak, sonrasında 21 Aralık’ta suya inerek Karayipler seferine başlayacak MSC Seaside ile devam edecek.

MSC Meraviglia’da 16,000 bağlantı noktası, 700 dijital erişim noktası, 358 adet info ve interaktif ekran ile 2.244 kabinde RFID/NFC teknolojisi ile kullanım sağlanacak.

msc_meraviglia_1.jpg

Yapılan müşteri araştırmalarında, %59 oranında kişiselleştirilmiş bir seyahat deneyimi ile %73 oranında daha güçlü iletişim imkanları ile donatılmış bir gemi seyahati düşlendiği gerçeği ortaya çıktı. Bu inovatif çalışma, misafirlere daha iyi servis verebilmek ve daha fazla misafire kişiselleştirilmiş hizmet verebilmek için geliştirildi. Dünyanın 170 değişik ülkesinden farklı beklentiler ile gelen misafirlerin, seyahatlerinden önce ve seyahat esnasında müşteri deneyimini geliştirmek adına teknolojinin unsurları verimli bir şekilde kullanıldı.

innovation_driven_by_guest_experience.jpg

MSC Cruises CEO’su Pierfrancesco Vago yaptığı açıklamada;

“İnovasyon MSC Cruises’un kuruluşundan bu yana temelini oluşturmaktadır. Sektöre yeni bir gemi sınıfı sunduğumuzda, her defasında yeni prototip geliştiririz, bu şekilde misafirlerimizin değişen ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamayı amaçlarız. Bu farklı yaklaşımımız, şirketimizi ilk 10 yılında %800 büyüme rakamlarına ulaştırmıştır.”

Bay Vago açıklamasının devamında, “Eşi benzeri görülmemiş olan yatırım planımızın süresi ve ölçeği göz önüne alındığında, sadece birkaç yıl içinde gemilerimizde bu deneyimleri sağlamak değil, 2030 yılına kadar misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak üzere hareket ediyoruz. Misafir deneyimi hizmetindeki teknoloji hızla ilerliyor, bu nedenle ilk iki gemiye 20 milyon €uro'luk yatırım yaptık. Bu girişimleri ile MSC Cruises denizlerdeki yeni standartları belirliyor.”

connected_experiences.jpg

MSC Cruises CIO’su (Chief Innovation Officer) Luca Pronzati yaptığı açıklamada;

“3 yıl önce start verdiğimiz inovatif çalışmalarımızın deneyimlenmesi için artık 90 günden az bir zaman kaldı. Deloitte Digital, Hewlett Packard ve Samsung'un da aralarında bulunduğu 11 dünyanın önde gelen dijital, teknoloji ve davranış bilim uzmanları ile geliştirdiğimiz en yeni-en gelişmiş çözüm ve teknolojileri gemilerimize getireceğiz.  Bugünkü inovatif yaklaşımlarımız sayesinde ve MSC Cruises’un inovasyona bağlılığı neticesinde, gelecekte gemilerimiz tam anlamıyla bir tatil beldesi konumuna gelecektir.”

technology_for_all_ages.jpg

MSC For Me dijital inovasyon programı kapsamında; gemide misafirlere sunulacak hizmetler, gerek cep telefonları aplikasyonu üzerinden, gerekse elektronik bilezikler üzerinden yürütülecek. MSC Cruises personelinin, misafirlerlere kişiselleştirilmiş daha kaliteli hizmetler sunulabilmesi adına kullanılacak MSC For Me aplikasyonunda şunlar yer alacak :

  • MyNavigation: 300 metrenin üzerinde boyutlardaki yeni nesil gemilerde, misafirlerin gidecekleri yerleri kolaylıkla bulabilmeleri ve onlara rehberlik edebilmek adına kullanılacak özel bölümdür. Ayrıca çocuklu aileler, çocuklarının gemi içindeki lokasyonlarını da rahatlıkla takip edileceklerdir.
  • MyConcierge: Misafirlere, Restaurant, Çevre gezisi gibi servislerin 7/24 kolaylıkla rezervasyon yapılmasını sağlayacak olan bölüm.
  • MyCapture: Sıra dışı bir bölüm. Misafirlere gerçek zamanlı Cruise deneyimlerini kişiselleştirilmiş bir şekilde fotoğraf galerileri yapma imkanı sunacak. Her misafir kendi cruise deneyimini bu bölüme yükleyip, sosyal medyada paylaşabilecek ve fotoğraf albümleri oluşturabilecek.
  • MyOrganiser: Kişiselleştirilmiş bir ajanda… Animasyon şovları için yer ayırma, akşam yemeği için masa rezervasyonu, gezide yer ayırma gibi seyahat öncesi ve esnasında planlama yapmak için kullanılabilecek bölüm.
  • MyTailorMade: Aplikasyonun bu bölümü son derece ilgi çekici. Misafirlerin kişiselleştirilmiş verilerine dayalı olarak seyahat boyunca kişiye özel tavsiyelerde bulunulacak. Yüz tanıma sistemi sayesinde, misafire personel tarafından daha özenli servis verilmesi sağlanacak. Ayrıca bileklikler sayesinde, geminin 3,050 noktasına yerleştirilmiş iBeacons olarak adlandırılan ve anlık iletişimin sağlandığı teknoloji desteğiyle, geminin değişik yerlerinde, sadece o kişinin tercihlerine uygun tavsiyelerde bulunulacak.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2299 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.