1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. MSC Meraviglia isimli kruvaziyerde ‘Türk İmzası’
MSC Meraviglia isimli kruvaziyerde ‘Türk İmzası’

MSC Meraviglia isimli kruvaziyerde ‘Türk İmzası’

Haziran 2017’de STX Europe tarafından Fransa’nın Le Havre limanında suya indirilen MSC Meraviglia kruvaziyer gemisinin 1000 m2’lik ana tiyatro salonu bir Türk Firması olan “Ekinoks Interior” imzasını taşıyor.

A+A-

945 kişi kapasiteli tiyatro salonu kruvaziyer gemisinin 2 güverte üzerinde yer alıyor. Amfi tiyatro konstrüksiyonundan, elektrik işlerine, yanmaz panel imalatından, mobilyalarına; tüm imalatı ve montajı “Ekinoks Interior” tarafından gerçekleştirilen proje, mühendislik çalışmaları dâhil 15 ay sürede tamamlandı.

Avrupa dışından çalışılan ilk firma

2001 yılında kurulan Ekinoks Interior’un yönetici ortağı Göksun Demirel projeye ilişkin Vira Haber muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa dışından çalışılan ilk firma olduklarının bilgisini verdi. Demirel, teslim sonrası MSC ve STX’den işin kalitesiyle ilgili aldıkları övgülerin, Türkiye markasına bakış açılarında yarattığı farkın, projenin en keyifli kısmı olduğunu söyledi.

Yaklaşık 3000 kişinin çalıştığı projede organizasyonun çok büyük önem taşıdığını anlatan Demirel, mühendislik çalışmalarının yanısıra, çok ciddi bir sürenin planlamaya ayrıldığından, gemiye yüklenecek malzemelerin, hangi tarihte ne ebatta olduğuna dair, sevkiyat planlamalarının dahi proje başlangıcında tersaneye teslim edildiğini açıkladı.

ekinoks-interior-tasarim-1.JPG

IMO sertifikalı paneller kullanıldı

Üretiminde hiç ahşap malzeme kullanılmayan ana tiyatroda, IMO sertifikalı alev almaz panellerin yanısıra, alüminyum balpeteği malzemelerle üretimi gerçekleştirildi. Tiyatro alanının yangın kitapçığının hazırlanması ve Bureau Veritas (BV)’ye sunumu da Ekinoks Interior’un iş kapsamında yer aldı.

Türkiye’den giden 15 kişilik montaj ekibi ve proje müdürünün 8 ayda montajını tamamladığı ana tiyatro salonu, kapılarını Haziran 2017 itibariyle MSC’nin misafirlerine açtı.

ekinoks-interior-tasarim-2.JPG

Haber: Hüseyin Altay YONTAN / Vira Haber

Bu haber toplam 4406 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.