1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mültecinin çantasından bakın ne çıktı?
Mültecinin çantasından bakın ne çıktı?

Mültecinin çantasından bakın ne çıktı?

İzmir'in Çeşme ilçesinden Yunanistan'ın Sakız Adası'na yasa dışı geçmeye çalışan 62 mülteci yakalandı. Mültecilerden birinin çantasından kedi dikkat çekti.

A+A-

Bugün saat 10.00 sıralarında, Çeşme Körfezi'nde devriye görevi görevi yapan Sahil Güvenlik ekipleri, Çiftlik Mahallesi açıklarında mültecileri taşıyan bir lastik bot olduğunu farketti. Durdurulan bottaki 2'si engelli, 62 mülteci sahil güvenlik botlarına alınıp kurtarıldı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mülteciler Çeşme İskelesi'ne getirildi. Sahil güvenlik ekipleri, mülteciler arasındaki çocuklara bottan inerken yardımcı oldu.

Biri kadın iki engelli mülteci, inip binmelerinde güçlük yaşamaması için diğer mültecilerden ayrı olarak sahil güvenliğin zodyak botuyla karaya getirildi.

kedi.jpg

Umuda yolculuğa kedisiyle çıkmış

Mülteciler arasındaki Suriyeli Tarık Kamci'nin, özel çantası içinde taşıdığı 'Samba' adlı İran kedisi ile umuda yolculuğa çıkması dikkat çekti. Kamci'nin özel çantasından çıkarıp sevdiği kedisi, işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen diğer mültecilerin de ilgisiyle karşılaştı.

Çeşme İskelesi'nde çadıra alınan mültecilere Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri tarafından yiyecek ve içecek dağıtıldı. Mülteciler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

multeci-1.jpg

Bu haber toplam 2158 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum