1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Murat Kaya'nın "Gönülleri Denizde Olanlar" isimli kitabı çıktı
Murat Kaya'nın "Gönülleri Denizde Olanlar" isimli kitabı çıktı

Murat Kaya'nın "Gönülleri Denizde Olanlar" isimli kitabı çıktı

Denizciler Dayanışma Derneği'nin uzun yıllar yönetiminde yer alan ve aynı zamanda gönüllü olarak DAKSAR da bot kaptanlığı yapan Murat Kaya'nın denizde yaşanmış olayları kaleme aldığı "Gönülleri Denizde Olanlar" isimli kitabı çıktı.

A+A-

Kitap toplumun muhtelif kesiminden gelmiş çok ayrı kişiliklere ve fikir yapılarına sahip insanların “denizde can kurtarma” gibi yüce bir amaç uğruna girdikleri DAK/SAR çatısı altında denizlerde yaşamış oldukları olayları anlatıyor.

Onlar icabında ailesini ve işini bile düşünmeden en kötü havada ve deniz şartlarında can kurtarmaya gönül vermişlerdir. Hepsi kendilerine ihtiyacı olan amatör ve sportif denizcilere bir güvenlik şemsiyesi oluşturmak için çırpınan yürekli ve kahraman insanlardır.

Denizde oluşan kaza ve arıza sonucu can veya mal tehlikesi oluştuğunda bu gönüllüler aldıkları eğitim ve tecrübeleriyle oluşan kriz kısa zamanda ve başarı ile çözebilirler. Onların yaşadığı bazı olaylardan esinlenerek kaleme alınmış bu satırlarda denizde arama kurtarma yapan DAK/SAR gönüllülerinin yaşadıkları heyecanlı ve tehlikeli olaylardan kesitler bulacaksınız.

Murat Kaya kimdir?

İstanbul'da doğdu. Babası deniz subayı olduğu için yurdumuzun bir çok kıyı ilinde denizle tanıştı. İletişim Fakültesi mezunu olup, bir şirkette üst düzey yönetici olarak çalışmaktadır. 2000 yılında DAKSAR'a katılarak 3 dönem gönüllüsü olarak arama-kurtarma çalışmalarına başladı. Bu güne kadar 200'ün üstünde göreve çıktı, bir çok can kurtarma operasyonunda aktif olarak yer aldı. Uzun yıllardan beri Denizciler Dayanışma Derneği yönetim ve denetleme kurullarında görev yaptı. Halen dernek denetleme kurulu üyeliği ve DAKSAR da serdümen (bot kaptanı) olarak nöbet tutmakta ve yeni gönüllülerin botları tanıma ve denizle tanışma eğitimlerinde görev almaktadır.

VİRA HABER MERKEZİ / ViraHaber.com

Bu haber toplam 3510 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.