1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Muşlu öğrenciler "TCSG Umut"la yelken açtı
Muşlu öğrenciler "TCSG Umut"la yelken açtı

Muşlu öğrenciler "TCSG Umut"la yelken açtı

Muş'tan Muğla'ya gelen öğrenciler, Marmaris ilçesinde arama kurtarma gemisi "TCSG Umut"u gezdi

A+A-

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Muş'tan gelen 194 öğrenci, arama kurtarma gemisi "TCSG Umut"u gezdi.

Muş'tan hava yoluyla kente gelen öğrenciler, Marmaris'teki beş yıldızlı otele yerleştirildi.

Şehit Nedip Cengiz Eker İmam Hatip Ortaokulu'nda, Milli Eğitim Vakfı Muş Fatih Ortaokulu ile "kardeş okul" imza törenine katılan öğrenciler, daha sonra Marmaris Cruise Port Limanı'nda demirleyen Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı "TCSG Umut" gemisine çıktı.

Muğla Valisi Esengül Civelek, Muş Vali Yardımcısı Kadir Okay, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Albay Oğuz Bavbek, TCSG Umut Gemisi Komutanı Binbaşı Umut Yavaş, protokol üyeleri ile öğrenciler, geminin lumbar ağzında bekledi.

Muşlu öğrencilerin çiçek takdim ettiği Vali Civelek, çocukların 3 günlük gezi programında kentin tarihi ve kültürel mekanlarını gezeceklerini ve eşsiz doğal güzellikleri göreceklerini söyledi.

Gezinin arkadaşlığın, dostluğun, kardeşliğin pekiştirilmesine vesile olmasını dileyen Civelek, projenin Muş ile Muğla arasında gönül köprüsü kurulmasına, güçlü gönül bağları oluşmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

"Bir arada olacağız, beraber olacağız"

Civelek, gezi boyunca çocuklarla birlikte olmaya çalışacağını belirterek, "3 günlük gezi programı sonrası gönüllerinizde bir Muğla, zihinlerinizde çok güzel anılarla memleketinize dönmenizi arzu ediyorum. Bunun için de hoşça, keyifli vakitler geçirmenizi diliyorum. Bir arada olacağız, beraber olacağız. Ailelerinize benden gönül dolusu sevgiler, selamlar iletmenizi istiyorum." diye konuştu.

Misafir öğrenci ve öğretmenleri, subayların mihmandarlığında milli imkanlarla ve Türk mühendislerince İstanbul'da yapılan "TCSG Umut" arama kurtarma gemisini gezdi.

Gemi hakkında brifing alan öğrenciler, gruplar halinde gemiyi inceledi. Şapka ve çeşitli hediyeler verilen çocuklara kek ve içeçek ikram edildi.

Misafir öğrenciler, daha sonra Grand Yazıcı Turban Otel'de Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nce düzenlenen Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi (OLİ) Programı'na katıldı. Programın ardından yürüyüş gerçekleştiren öğrencilere havai fişek gösterisi sunuldu.

mus-001.jpgmus1-001.jpg

mus2-001.jpg

mus3.jpg

mus4.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 9180 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.