1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. M/V Bereket gemisi deniz kirliliğine neden oldu
M/V Bereket gemisi deniz kirliliğine neden oldu

M/V Bereket gemisi deniz kirliliğine neden oldu

İstanbul Ahırkapı demir bölgesinde dün akşam saatlerinde yarı batık hale gelen M/V Bereket isimli genel kargo gemisi deniz kirliliğine neden oldu.

A+A-

Hüseyin Altay Yontan / Vira Haber

2014 yılından itibaren Ahırkapı demir bölgesinde demirli olarak bulunduğu belirtilen M/V Bereket isimli genel kargo gemisinin batması sonucu deniz kirliliği meydana geldi.

Dün akşam itibariyle yarı batık hale gelen ve basına hacizli olduğu yönünde yansıyan 2980 GRT’luk boş geminin sadece yaşam mahallinin bir kısmı ve geminin pruva direği su yüzeyinde kaldı.

Deniz kirliliği havadan görüntüledi

115 metre uzunluğunda ki Tanzanya bayraklı M/V Bereket isimli genel kargo gemisinin batması sonucu meydana gelen deniz kirliliği havadan da görüntülendi. Geminin çevresine yetkililerce bariyer çekildiği gözlemlenirken, Türk karasularında son iki ay içerisinde yaşanan deniz kirliliği vakalarının üçüncüsü de M/V Bereket gemisi ile Marmara Denizi’nde meydana gelmiş oldu.

Yetkililerce önlem için çekilen bariyer sonrası deniz kirliliğiyle mücadele başlatıldı. Geminin çevresinde bir deniz temizlik çevresi görev yapmaya başlarken, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait bir römorkör de hazır bekletiliyor.

KEGM konuya ilişkin açıklamada bulundu

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü konuya ilişkin olarak, “ M/V Bereket gemisinden kaynaklı çevre kirliliğine müdahale ediliyor” açıklamasında bulundu.

KEGM’den yapılan yazılı açıklamada, “Durum derhal, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız ilgililerine bildirilmiş ve alınan talimat üzerine deniz yüzeyinde oluşan kirliliğe Şark römorkörü ile Kıyı Emniyeti 4 ve Kıyı Emniyeti 6 hızlı tahlisiye botları ile müdahaleye başlanılmıştır.” İfadelerine yer verildi.

Bu haber toplam 8318 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.