1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. M/V Geroi Arsenala isimli gemi Karadeniz'de battı!
M/V Geroi Arsenala isimli gemi Karadeniz'de battı!

M/V Geroi Arsenala isimli gemi Karadeniz'de battı!

Bir Türk şirketine ait olduğu bildirilen "M/V Geroi Arsenala" adlı kuru yük gemisi Karadeniz'de battı. Gemide 12 personel bulunuyordu.

A+A-

Panama bayraklı Geroi Arsenala isimli kuru yük gemisi, Kırım kıyılarından 14 deniz mili uzaktayken acil durum sinyali göndermeye başladı. Geminin dün gece şiddetli fırtına nedeniyle ikiye bölünüp battığı belirtildi.

Şiddetli rüzgar arama-kurtarma çalışmalarını zorlaştırıyor

Gemideki mürettebatın 9'u Ukrayna, 2'si Rusya, 1 ise Gürcistan vatandaşı olduğu açıklandı. Rusya Acil Durum Bakanlığı yetkilileri, mürettebat üyelerinden 1'nin kurtarıldığını, 4'nün ise yerinin belirlendiğini söyledi. Gemideki diğer 7 kişi ise kayıp.

Kayıp mürettebatın bulunması için 6 gemi ve 1 helikopterin katıldığı bir kurtarma operasyonu düzenlendiği belirtiliyor. Fakat şiddetli rüzgarın çalışmaları zorlaştırdığı kaydedildi.

Rusya'dan Türkiye'ye tahıl götüren gemi Güneş Shipping'e ait

Gemi bir Türk şirketi olan Güneş Shipping'e ait olduğu kaydedildi. Güneş Shipping'den bir yetkili yaptığı açıklamada, geminin batma nedenini anlamaya çalıştıklarını aktardı.

Rusya Acil Durum Bakanlı bilgiye göre, Kerç Boğazı yakınlarında batan gemi Türkiye'ye tahıl götürüyordu.

Güncelleme: 19 Nisan 2017 15.03

"Müvekkilimiz Gunes Denizcilik'in işletmeciliğini yapmış olduğu Geroi Arsenala isimli gemi 19 Nisan 2017 tarihinde saat sabah 03:00 sularında ilk edinilen bilgilere göre uluslararası sularda kotu hava sebebi ile zayi olmuştur. Su an itibari ile geminin yurt dışında mukim olan sahibi US Deep Blue Shipping, sigortacıları, işletmecisi, acentesi ve arama kurtarma ekipleri 12 kişiden oluşan mürettebatın kurtarılması için azami gayreti göstermekte olup gelişmeler oldukça kamuoyu ile paylaşılacaktır. Av. Selçuk Esenyel"

ViraHaber.com

Bu haber toplam 6339 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.