1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. NATO toplantısında iki önemli mektup imzalandı
NATO toplantısında iki önemli mektup imzalandı

NATO toplantısında iki önemli mektup imzalandı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye'yi temsil ettiği NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda iki niyet mektubunu imzaladı.

A+A-

Işık'ın imzaladığı ilk belge, "Kara muharebesini kesin sonuca ulaştıracak mühimmat tedariki çok uluslu işbirliği projesi" niyet mektubu oldu. Mektubu, Türkiye'nin yanı sıra Belçika, Danimarka, Letonya, Litvanya, Polonya, Finlandiya, Yunanistan, Slovakya, İspanya, Fransa ve İrlanda imzaladı. Niyet mektubuyla kara muharebelerindeki mühimmat ihtiyacının daha etkin ve verimli şekilde karşılanmasına yönelik iş birliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Işık, NATO karargahında ikinci olarak, "Çok uluslu çok maksatlı deniz uçağı yetenekleri işbirliği projesi" niyet mektubunu imzaladı. Türkiye, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya ve İspanya arasında imzalanan projeyle, denizde durumsal farkındalığı ve ülkelerin denizden kaynaklı tehditlere etkin karşılık verme kabiliyetinin artırılması hedefleniyor. Projeyle deniz uçakları yetenekleri hakkında çok uluslu iş birliğinin oluşturulması da planlanıyor.

msb_fikriisik_nato.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2049 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.