1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. NATO’da 'Kuzey Kutbu' rahatsızlığı
NATO’da 'Kuzey Kutbu' rahatsızlığı

NATO’da 'Kuzey Kutbu' rahatsızlığı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'nın Kuzey Kutbu'nu silahlandırdığını, askeri üslerinin yeniden açılması ve yeni silah ve radar sistemlerinin konuşlandırılmasının yanı sıra yeni bir buzkıran filosunun faaliyete geçirilmesini örnek gösterdi.

A+A-

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'nın Kuzey Kutbu'nu son yıllarda "ciddi oranda" silahlandırdığını söyledi. Stoltenberg, NATO'nun süreci "dikkatle gözlemlediğini" ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın son yıllarda Kuzey Kutbu bölgesini kayda değer oranda silahlandırdığını söyledi.

Alman Welt gazetesine konuşan Stoltenberg, Rusya'nın "son yıllarda Kuzey Kutbu bölgesindeki askeri varlığını güçlendirmek" suretiyle yeni bir "askeri karargah" inşa ettiğini kaydetti.

Stoltenberg, buna Sovyetler Birliği döneminin askeri üslerinin yeniden açılması ve yeni silah ve radar sistemlerinin konuşlandırılmasının yanı sıra yeni bir buzkıran filosunun faaliyete geçirilmesinin de dahil olduğunu belirtti.

Stoltenberg, Rus ordusunun Eylül'de düzenlenen askeri tatbikatı Sapad 2017'nin bazı kısımlarının da kuzeyde gerçekleştiğini hatırlattı.

"Müttefikler Rusya'nın Arktik bölgesindeki asker takviyesini dikkatle gözlemliyor" şeklinde konuşan Stoltenberg, NATO'nun "Arktik'teki komşu ülkelerin farklılıklar ve toprak anlaşmazlıklarını diyalog ve diplomasi yoluyla çözeceğine inandığını" söyledi.

Vira Haber

Bu haber toplam 4578 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.