1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Nazlı Çağla Dönertaş yurda döndü
Nazlı Çağla Dönertaş yurda döndü

Nazlı Çağla Dönertaş yurda döndü

Rio 2016 Olimpiyatları için gereken vizeyi bir sene önceden alarak ülkemiz adına Laser Radial Bayanlar kategorisinde yarışacak Milli sporcu Nazlı Çağla Dönertaş yurda döndü.

A+A-

Olimpiyat oyunlarında ikince kez yarışma hakkı kazanan Dönertaş, sınıfının en zorlu mücadelesi olan Laser Radial Bayanlar Dünya Şampiyonası’nı 13. sırada bitirdi ve Olimpiyat için gerekli olan kotayı bir sene önceden almış oldu. Aralarında Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli ve Başkan Vekili Naci Kuriş’in de yer aldığı kafileye havalimanında coşkulu bir karşılama organize edildi.

Dönertaş yurda döndükten sonra yaptığı açıklamada, “Zorlu geçen 10 günün ardından Dünya Şampiyonasını 13. sırada bitirerek Türkiye'nin 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılabilmesi için gereken kotayı almaya hak kazandım. Olimpiyata bir sene kala en zor yarış olan Dünya Şampiyonası'nı 13. sırada bitirebildiğim için ayrıca çok mutluyum. Yarış boyunca bana destek olan başta ailem ve arkadaşlarıma, kulübüme, Türkiye Yelken Federasyonu'na, Milli takım antrenörümüz Alexander Schlonski ve takım liderimiz Burçin Yılmaz'a geçirdiğim stresli on gün boyunda verdikleri desteklerden dolayı sonsuz teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı M. Serhat Belli ise “Federasyon olarak sporcularımızın her zaman destekçisi olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Hep söylediğimiz gibi, güven olmadan başarı gelmiyor. Sporcularımıza güvenerek, onlara inanarak ilerledikçe, Nazlı gibi diğer sporcularımızdan da sevindirici haberler gelmeye devam edecektir. Kendisini gösterdiği gayret için yürekten tebrik ediyorum. Nazlı’nın başarısı tüm camiamızın başarısıdır. İnanıyoruz ki diğer sınıflarda da, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde edeceğiz” dedi.

ViraHaber.com




Bu haber toplam 3571 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.