1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Nemport, Zim Line ile Amerika'ya bağlanacak
Nemport, Zim Line ile Amerika'ya bağlanacak

Nemport, Zim Line ile Amerika'ya bağlanacak

Nemport Liman İşletmeleri & Özel Antrepo Nakliye Tic. A.Ş. hizmet verdiği hatlar arasına Zim hattını da ekledi.

A+A-

Ege Bölgesi'nin ilk özel konteyner limanını 2009 yılında Aliağa'da hizmete açan Nemport Liman İşletmeleri & Özel Antrepo Nakliye Tic. A.Ş hizmet verdiği hatlar arasına Zim hattını da ekledi. Zim hattının Atlantik servisi 4250 TEU kapasitesine sahip 7 gemi ile haftalık olarak Nemport Limanı’na uğrak yapacak.

Zim Line 2 Nisan’da M/V Zim Texas gemisi ile ilk Nemport uğrağını yaparak Ege Bölgesi’ndeki ihracat ve ithalat firmalarına direk Amerika bağlantısı sağladı. Bundan sonra Nemport Limanı’ndan 19 günde Newyork, 21 günde Norfolk ve 23 günde Savannah limanlarına ulaşım sağlanacak.

neport_liman.jpg

Nemport’a uğrak yapan ilk gemi M/V Zim Texas, Zim Line ve Nemport Liman İşletmeleri'nin yönetici ve çalışanlarının da katıldığı görkemli bir tören ile karşılandı. Törende gemi kaptanına plaketini Genel Müdür Yardımcısı Özer Arıca verirken, Zim Line Türkiye Teksilcisi Belstar Denizcilik Genel Müdürü Josi Çukurel’e plaketini Nemport Yönetim Kurulu Başkanı Cem Heris verdi.

Nemport Limanı’nın Ege Bölgesi ve Türkiye ekonomisi için önemine değinen Cem Heris, limanın Zim Line seferlerinin başlamasıyla Türkiye’nin Amerika’ya doğrudan açılan kapısı olacağını vurguladı. Nemport Limanı’ndan gördükleri yakın ilgiden memnun olduklarını dile getiren Josi Çukurel ise, “İş birliğimizin gerek Zim için gerekse Nemport için hayırlı olacağını ve uzun yıllar devam edeceğini düşünüyorum. Bu işbirliğinin her iki taraf için de kazançlı olmasını diliyorum. Nemport yönetimi her limanda görmediğimiz bir sıcaklıkla karşıladılar. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

nemportlimani.jpg
Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Heris, ZIM Türkiye Pazarlama ve Satış Müdürü Mirey Çikurel, ZIM Türkiye Temsilcisi Belstar Denizcilik Genel Müdürü Josi Çikurel, Nemport Yönetim Kurulu Başkanı Cem Heris

ViraHaber.com

Bu haber toplam 6434 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.