1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. NN Hayat ve Emeklilik'ten denizcilik sektörüne "bireysel emeklilik" sunumu
NN Hayat ve Emeklilik'ten denizcilik sektörüne "bireysel emeklilik" sunumu

NN Hayat ve Emeklilik'ten denizcilik sektörüne "bireysel emeklilik" sunumu

NN Hayat ve Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı Alper Erdinç, Deniz Ticaret Odası meclis toplantısında sektör temsilcilerine hitap etti. Erdinç, bireysel emeklilik kapsamında Otomatik Katılım sistemi hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

A+A-

Yaşar Özer / Vira Haber
twitter: @yasarozer8

NN Hayat ve Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı Alper Erdinç, Deniz Ticaret Odası’nın mayıs ayı olağan meclis toplantısında yaptığı sunumda denizcilik sektörüne hitap etti. Bireysel emeklilik hususunda Otomatik Katılım sistemiyle ilgili birçok sektöre benzer sunumlar yaptıklarını söyleyen Erdinç, ilk olarak Deniz Ticaret Odası’na verdikleri fırsattan ötürü teşekkür etti. Bireysel emeklilikte otomatik katılımla ilgili Otomatik Katılım'da devlet tarafından verilen teşvikler hakkında bilgilendirme yapacaklarını söyleyen Erdinç, konu ile alakalı kapsamlı bir sunum yaptı.

2023 için hedeflenen fon 400 milyar TL

Türkiye’de Bireysel Emeklilik Sistemi’nde katılımcı sayısının 6,7 milyon, fon büyüklüğünün ise 67 Milyar TL olduğunu kaydeden Erdinç, “2023 için hedeflenen fon 400 milyar TL” dedi. Türkiye’de ilk olarak Oyak Emeklilik, sonrasında İNG Emeklilik ve son olarak da NN Hayat ve Emeklilik olarak 13 yıldır hizmet verdiklerini belirten Erdinç, şu bilgileri verdi: “Bireysel emeklilik ne zaman başladıysa, o günden itibaren işin içinde olduk. NN Hayat ve Emeklilik, yaklaşık 300 bin civarında bireysel emeklilik müşterisi, 900 bini aşkın da müşterisiyle sektörde faaliyetlerine devam ediyor. Yaygın bir dağıtım ağı var. Tüm Türkiye’de üç yüz üzerinde acentemiz var. İNG Bank, Anadolu Bank, ABank, Şekerbank, TurkishBank ve Tekstilbank, Otomatik Katılım'la bireysel emeklilik hususunda çalışma yaptığımız bankalar.”

Otomatik Katılım sisteminin avantajları

Otomatik Katılım konusundaki avantajları da anlatan Erdinç, çalışanların otomatik katılım sayesinde, düzenli birikim yapma fırsatı, sistemden istediği zaman ayrılma hakkı, yüzde 25 devlet katkısı ve 1.000 TL ek devlet katkısına sahip olduklarını ifade etti. Otomatik Katılım'da, giriş aidatı ve yönetim gider kesintisi olmadığını söyleyen Erdinç, emeklilik döneminde ise yüzde 5 oranında ek devlet katkısı olduğunu söyledi.

Yüzde 25 devlet katkısının ‘hak etme’ ve ödeme koşullarına tabi olduğunu aktaran Erdinç, şu bilgileri verdi: “Alabilecek yıllık maksimum devlet katkısı, brüt asgari ücret tutarının yüzde 25’ini aşamaz. 2 aylık cayma süresi ise sonunda ilave devlet katkısı hak edişe tabidir. 1.000 TL devlet katkısının tamamının hak edilebilmesi için de emeklilik hakkının elde edilmesi gerekmektedir.”

Otomatik Katılım kapsamında çalışanların haklarıyla ilgili, katkı payı, cayma hakkı, ve ara verme gibi konuların detaylarını anlatan Erdinç, şu ifadeleri kullandı: “Katkı payı, prime esas kazancın yüzde 3’ü kadarına tekabül ediyor. Ayrıca bu oranın altına inmemek koşuluyla katkı payı artabiliyor ya da azalabiliyor. Bu taleplerin, ayın ücret hesaplaması tamamlanmadan önce bildirilmesi gerekiyor. Cayma hakkı ise, emeklilik şirketi tarafından, emeklilik planına dahil edildiğinin bildirildiği tarihi takip eden 2 ay içinde kullanılabiliyor. Çalışanın, cayma bildiriminin ulaşmasını takip eden 10 iş günü içinde ödediği katkı payları, varsa hesabında bulunan yatırım gelirleri ile birlikte iade ediliyor. Ara verme de talep tarihinden itibaren azami 3 aylık süre için yapılabiliyor. İstenirse bu süre uzatılabiliyor. Çalışan, ara verme talebini en geç ücret ödeme gününden 3 iş günü öncesine kadar iletebilir. Ödemeye ara verme hakkı, yalnızca çalışan tarafından kullanılabilir. Bu hak işverene devredilemez.”

Yüzde 25 oranında devlet katkısı var

Devlet katkısı hakkında da bilgiler veren Erdinç, şu ifadeleri kullandı: “Bireysel emeklilikte Otomatik Katılım'da, “Her ay yatırılan katkı payının yüzde 25’i kadar devlet katkısı var. Cayma süresi sonunda bir defaya mahsus olmak üzere 1.000 TL tutarında ilave devlet katkısı söz konusu. Çalışan, emeklilik döneminde hesabındaki birikimini en az 10 yıl süreli yıllık gelir sigortası sözleşmesi kapsamında almayı tercih ederse; birikiminin yüzde 5’i oranında ek devlet katkısı almaya hak kazanır. Bir takvim yılı içinde alabileceği azami DK tutarı, ilgili yıla ilişkin yıllık brüt asgari ücretin yüzde 25’i kadardır. Yüzde 25 devlet katkısı teşviki ile 1.000 TL'lik başlangıç devlet katkısı teşviki için hak kazanma süreleri aynıdır.”

Devlet Katkısı Hak Ediş Süreleri

Ayrılma Süresi

Devlet Katkısı Hak Ediş Oranı

3 yıldan az

%0

3 – 6 yıl arası

%15

6 – 10 yıl arası

%35

10 yıldan fazla 56 yaşından önce

%60

10 yıldan fazla 56 yaşından sonra

%100


NN Hayat ve Emeklilik tarafından çalışana yönelik yapılacak faaliyetler hakkında da bilgiler veren Erdinç, “Otomatik Katılım eğitimleri, bilgilendirme sunumlarının paylaşılması, broşür ve afişlerin gönderilmesi gibi hizmetler mevcut.” dedi.

Hızlı, karlı ve deneyimli bir sistem

“Otomatik Katılımda neden NN Hayat ve Emeklilik?” sorusuna da yanıt veren Erdinç, sistemlerinin hızlı, karlı ve deneyimli olduğunu söyledi. Dört adımlı hızlı başvuru sürecinin olduğunu kaydeden Erdinç, “Tüm işlemlerin online gerçekleştirildiği kurumsal portal, çalışanlara özel müşteri hattı, internet ve mobil şube ile 7/24 işlem imkanı sunuyoruz” ifadesini kullandı.

NN Hayat ve Emeklilik Hakkında

NN Hayat ve Emeklilik, ağırlıklı olarak Avrupa'da olmak üzere 18 ülkede güçlü varlığa ve 170 yıllık köklü bir mirasa sahip sigorta ve yatırım yönetimi şirketi olan NN Group'un bünyesinde faaliyet göstermektedir.

Şirketin Türkiye’deki tarihçesi, 4 Aralık 2008 tarihinde ING Grubu’nun OYAK Emeklilik’in %100 hissesini satın almasıyla başlamıştır. ING Grubu’nun bankacılık, sigortacılık ve yatırım yönetimi faaliyetlerini ayırma kararı alması sonucunda, şirket, 16 Şubat 2015 tarihi itibarıyla NN Hayat ve Emeklilik adı altında faaliyetlerini sürdürmeye başlamıştır.

NN Hayat ve Emeklilik, tüm paydaşlarına, attığı her adımda “önemseriz”, “şeffafız” ve “sözümüzü tutarız” şeklinde ifade ettiği NN değerleriyle büyük bir söz vermektedir. Eşsiz müşteri deneyimi sunma taahhüdünü geliştirerek, müşterilerine daha yakın olmak adına adımlar atmayı, beklentilerini daha hızlı karşılamayı, tüm süreçlerini geliştirmeyi hedeflemektedir.  ​

NN Group’un Türkiye’deki yatırımları NN Hayat ve Emeklilik ve Sigorta Cini’dir.

Not: NN Hayat ve Emeklilik’in sunduğu avantajlar hakkında daha detaylı bilgi almak, hizmetlerden faydalanmak ve sorularınız için OTOBES Yardım Masası 0850 250 16 65 numarasını arayabilirsiniz.

Bu haber toplam 4103 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.