1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ocean One kod adlı robot deniz altında yüzebiliyor
Ocean One kod adlı robot deniz altında yüzebiliyor

Ocean One kod adlı robot deniz altında yüzebiliyor

Ocean One robotu hakkında yeni bir gelişme daha yaşandı, yeni gelişmeler oldukça şaşırtan özelliklerin derecelendirmesine sahip durumda.

A+A-

Kimsenin giremediği yere girdi, 17. yüzyıla ait kalıntıları deniz altından su üstüne çıkarmayı başardı. Amerika'daki Stanford Üniversitesi'nde geliştirilen dalgıç robot bu başarısıyla tam puan aldı.

Stanford Üniversitesinden bir araştırma ekibi ve Fransa Kültür Bakanlığı'ndan araştırmacıların birlikte çalıştığı projede, Ocean One adlı robot test için denize indirildi. Robotun Fransa'nın güney kıyısının 32 kilometre uzağında batan La Lune isimli gemisinden parçaları su yüzüne çıkarması planlanıyordu.

Geminin kalıntısına ilişkin yer bilgileri robotun beynine gönderildi ve robota su altına dalma komutu verildi. Herhangi bir ihtimale karşı yönetim koluyla da kontrol edilebilen dalgıç robot, gemi kalıntısına büyük ölçüde kendi başına inmeyi başardı.

Robot üzerindeki kamera görüntülerini eş zamanlı izleyen ekip, gemide greyfurt büyüklüğünde bir vazoyu farketti. Robota, kollarıyla vazonun boyutunu ve ebatını keşfetmesine yönelik komut verildi. Ocean One, vazoyu parmaklarıyla kavrayarak tuttu ve araştırma ekibi tarafından hazırlanan sepete koydu. Sepet ise bir dalgıç tarafından su yüzeyine çıkartıldı.

Uzaktan kontrol edilebilen yapay zekalı Ocean One'nın bilimsel açıdan birçok keşfin önünü açabileceği tahmin ediliyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3554 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.